Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πόση κοροϊδία πιά; Η ΔΕΗ αποφάσισε να κρατάει με δόσεις(!) από τους μισθούς την απεργία που γονάτισε την οικονομία!

- Αν είναι δυνατόν! Κάνουν ευκολίες πληρωμής στους απεργούς της ΔΕΗ
- Σε δόσεις των 50 ευρώ το μήνα η παρακράτηση
- Ποιός κυβερνά άραγε αυτό τον τόπο; Να πάρει θέση το αρμόδιο υπουργείο!

Επι 10 ημέρες η Ελλάδα ήταν στο χέρι με μια λίστα για το που θα γίνουν οι διακοπές ρεύματος εξαιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Επι 10 ημέρες επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες ζούσαν με την αγωνία αν θα κοπεί το ρεύμα και όταν συνέβαινε αυτό "έμπαιναν μέσα" οικονομικά και βυθίζονταν όλο και περισσότερο στην απελπισία.

Επι 10 ημέρες μέσα στον Ιούνιο, τουριστικές περιοχές δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους γιατί κάποιοι είχαν το δικαίωμα να κατεβάζουν τους διακόπτες του ρεύματος λες και η ΔΕΗ είναι τσιφλίκι τους!

Η απεργία είναι δικαίωμα αναφαίρετο του καθενός. Όταν όμως απεργείς πρέπει και να δέχεσαι και τις συνέπειες. Δηλαδή όταν θα έρθει η ώρα να πάρεις το μηνιάτικο να δεις δυστυχώς τον μισθό σου μειωμένο. Έτσι γίνεται για όλους τους εργαζόμενους, σε παγκόσμιο επίπεδο, που αναγκάζονται κάποια στιγμή να διεκδικήσουν απεργώντας.

Όμως η ΔΕΗ κάνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Η ΔΕΗ, που όταν λήξει ο λογαριασμός σου κοβει το ρεύμα. Η ΔΕΗ που όποτε "της καπνίσε"ι κάνει αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος χωρίς να ρωτήσει τους καταναλωτές.

Για να μην κακοκαρδίσει λοιπόν τον κύριο Φωτόπουλο και την παρέα του η ΔΕΗ αποφάσισε το εξής εξωφρενικό:

να παρακρατήσει σε δόσεις! τις ημέρες τις απεργίας από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Και η κυβέρνηση απλός παρατηρητής. Σιωπά, δεν παίρνει θέση και δέχεται τέτοιες πρακτικές!

Eυκολίες... πληρωμής λοιπόν στους απεργούς που άφησαν στο σκοτάδι μέσα στον Ιούνιο τη χώρα και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η παρακράτηση σε δόσεις, όπως αναφέρει η απόφαση, είναι οικειοθελής και θα πρέπει ο μισθωτός να υποβάλλει σχετική υπεύθυνη δήλωση. Με βάση τη ρύθμιση που αποφασίστηκε, θα καταβληθούν ισόποσες δόσεις των 50€, μέχρι εξοφλήσεως του οφειλόμενου ποσού, ενώ δεν θα γίνουν ευκολίες για ποσά μικρότερα των 50€. Όπως αναφέρεται αυτολεξεί στη σχετική απόφαση η παρακράτηση θα γίνεται με δόσεις, ως δάνειο και υπόκειται σε πληρωμή χαρτοσήμου και τόκου.

Να θυμίσουμε ότι μεταξύ των «θυμάτων» της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ήταν η ίδια η ΔΕΗ, που μετρά απώλειες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ καθώς και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Για παράδειγμα η ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού Aegean Power έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της παρακώλυσης της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων καθώς εξαιτίας των εκ περιτροπής περικοπών ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάστηκε μεγάλο μέρος των καταναλωτών και πελατών της. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι ζημιώθηκε από την μόχλευση της χονδρικής τιμής ρεύματος (ΟΤΣ) με περίπου 2.500.000 ευρώ μόλις σε 9 ημέρες.

Εκτός από το "δώρο" που καθιστά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, τις πλέον ανέξοδες για τους συμμετέχοντες, σε αντίθεση με τους "κοινούς εργαζόμενους", η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχίζει τα δώρα της προς το συνδικάτο.

Το επόμενο, είναι η συνέχιση της παραχώρησης προς τη συνδικαλιστική οργάνωση για χρήση, δύο ορόφων του κτιρίου επί της οδού Βερανζέρου 57. Σχετική απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΗ στην τελευταία προ των διακοπών συνεδρίαση στις 4 Αυγούστου, ενώ ως γνωστόν και το κεντρικό πολυώροφο κτίριο των γραφείων της ΓΕΝΟΠ, επί της οδού Στουρνάρη, και αυτό ανήκει στη ΔΕΗ και παραχωρείται στη ΓΕΝΟΠ δωρεάν.
newsit.gr