Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Οι επιχορηγήσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων


«Μαραθώνια» η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι επιχορηγήσεις που δίνει ο δήμος για τη διοργάνωση διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε το αίτημα 2 πολιτιστικών συλλόγων του Αιγινίου για επιχορήγηση εκδηλώσεων με το ποσό των 5.000 και 7.000 ευρώ, αντίστοιχα. 
          Με αυτό το αίτημα αντέδρασε η διοίκηση του δήμου, ενώ ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος δήλωσε πως πάνω από 5.000 ευρώ σε κάθε δημοτική ενότητα δεν πρόκειται να δοθεί για εκδηλώσεις για όλο το 2011. Ήδη στο Αιγίνιο διατέθηκαν 5.000 ευρώ  για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας και άλλα 5.000 ευρώ στον Κολινδρό για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», ενώ μικρότερα ποσά – μέχρι στιγμής – έχουν δοθεί στις άλλες δύο δημοτικές ενότητες, Μεθώνης και Πύδνας.
          Εκτός από τους δύο συλλόγους του Αιγινίου, αντίστοιχο αίτημα προέβαλε και ο σύλλογος Ν. Αγαθούπολης, που και αυτός ζητούσε 5.000 ευρώ για εκδηλώσεις! Να σημειώσουμε πως οι δύο σύλλογοι του Αιγινίου προχώρησαν στο αίτημα αυτό ορμώμενοι από το ποσό των 5.000 ευρώ που δόθηκε για τις εκδηλώσεις του Καλοκαιριού που γίνονται στον Κολινδρό σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ν. Λούση».
          Βέβαια, η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε, μετά από αίτημα του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Γιώργου Καλύβα, και έτσι ο δήμος δεν θα χρηματοδοτήσει τον σύλλογο του Κολινδρού για τις εκδηλώσεις, αλλά το νομικό πρόσωπο, μέσω του οποίου γίνονται οι εκδηλώσεις. Στη προχθεσινή συνεδρίαση του δήμου Πύδνας – Κολινδρού δεν υπήρχε μόνον το αίτημα των συλλόγων, αλλά και από τοπικές κοινότητες για τον εορτασμό πολιούχων Αγίων. Και όλα αυτά σε εποχή μνημονίου…