Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Κλείνει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μεθώνη


Ακόμη μία δημόσια υπηρεσία από την Βόρεια Πιερία πρόκειται να κλείσει το προσεχές διάστημα. Ο λόγος για το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Μεθώνη, το οποίο εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, αλλά και επιχειρήσεις, από τη Μεθώνη και τα γύρω χωριά. Με την απόφαση αυτή της διοίκησης των ΕΛΤΑ αντιδρούν έντονα οι κάτοικοι, ενώ οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Μεθώνης Ελευθερία Παπά, Αγαθούπολης Καλλιόπη Κακούλα και Π. Ελευθεροχωρίου Γιώργος Σιδηρόπουλος, απέστειλαν σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγούση, στην οποία εξηγούν τους λόγους που θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μεθώνη.
«Βασικός λόγος του αιτήματός μας καθίσταται το γεγονός ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τριών κοινοτήτων. Συνεπώς, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής οφείλουμε να διεκδικήσουμε την παραμονή του υποκαταστήματος για συγκεκριμένους λόγους.
          Η περιοχή της Μεθώνης κατοικείται κυρίως από άτομα τρίτης ηλικίας. Όπως είναι φυσικό τα ηλικιωμένα άτομα δεν διαθέτουν τη δυνατότητα μετακίνησης, ούτε με ιδιωτικό  όχημα ούτε και με τα διαθέσιμα Μέσα Μεταφοράς, των οποίων η διέλευση από την περιοχή είναι περιορισμένη και χρονικά ορισμένη. Επομένως, είναι σχεδόν αδύνατον έχοντας υποστεί μείωση στις συντάξεις τους, να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, για να μετακινηθούν με ταξί στο διπλανό χωρίο, στο Αιγίνιο, το οποίο εκτείνεται σε απόσταση 7 χλμ για να εξυπηρετηθούν από το ταχυδρομείο.
          Αφενός καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η πληρωμή όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να πληρώνονται μέσω ΕΛΤΑ, καθώς και η εξυπηρέτηση όσων διαθέτουν αποταμιεύσεις σε αυτό. Αφετέρου όλοι οι κάτοικοι ανεξαρτήτως ηλικίας να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις πληρωμών τους προς τις ΔΕΚΟ και οι επιχειρήσει; Που διαθέτει η περιοχή παραλαμβάνουν και διαθέτουν τα δέματά τους μέσω αυτού.
          Ως εκ τούτου η μη εξυπηρέτηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων της περιοχής αποτελεί πλήγμα για την περεταίρω ανάπτυξή της. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο εφαρμογής του «Καλλικράτη», περί αποκέντρωσης, διοικητικής μεταρρύθμισης και περιφερειακής ανάπτυξης, παρακωλύεται η τελευταία, καθώς στις περιοχές Μεθώνης, Αγαθούπολης και Π. Ελευθεροχωρίου   κατοικεί και μια μερίδα ατόμων μικρότερης ηλικίας.
Τέλος, συμμεριζόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, αν και το συγκεκριμένο κτίριο δεν επιβαρύνει με άμεσο τρόπο τις καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου, καθώς μισθώνεται με χρήματα των  που ανήκουν στον δήμο. Ωστόσο, προτείνουμε να μεταφερθεί στο ήδη υπάρχον ενταγμένο στην  ιδιοκτησία των ΕΛΤΑ κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή σε πολύ μικρή απόσταση από το παρόν. Συνοψίζοντας, με βάση τα προαναφερόμενα επιχειρήματα καθίσταται εύλογο το αίτημά μας για παραμονή των ΕΛΤΑ στην κοινότητα Μεθώνης. Αγωνιζόμενοι για τα συμφέροντα των κατοίκων και την περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής μας, παρακαλούμε να ακουστεί το αίτημά μας», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Γ. Ραγκούση οι Πρόεδροι των τριών Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, ζητώντας να ακουστεί το αίτημά τους και να δοθεί έγγραφη απάντηση.