Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού θα διεκδικήσει τοπικό γραφείο του ΙΚΑ





Τη δημιουργία ενός τοπικού γραφείου του ΙΚΑ θα διεκδικήσουν στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, καθώς όπως όλα δείχνουν σε λίγες μέρες το υποκατάστημα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Αιγίνιο θα αποτελεί παρελθόν, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι και οι εργοδότες να υφίστανται ταλαιπωρία για την εξυπηρέτησή τους.
          Η πρόταση για τη διεκδίκηση έγινε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλη Λαγδάρη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Σημείωσε δε πως και άλλες περιοχές που έκλεισαν τα υποκαταστήματα προχώρησαν σε αυτή τη διεκδίκηση.
          Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος δήλωσε ενήμερος για το θέμα, καθώς ήδη στο δήμο έστειλε σχετική επιστολή η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δήμητρα Χαϊκάλη. Σημείωσε δε ο δήμος θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει τοπικό γραφείο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην περιοχή του Αιγινίου, για την  εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής.

Η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών
Με 49.200 ευρώ  θα κληθούν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στα τρέχοντα έξοδα για το επόμενο εξάμηνο. Τα χρήματα είναι ελάχιστα, ενώ τα έξοδα των σχολείων περισσότερα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το πώς τα σχολεία της Βόρειας Πιερίας θα μπορέσουν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, καθώς μόνον για καύσιμα απαιτείται ένα ιδιαίτερα υψηλό χρηματικό ποσό.
Τα άλλα θέματα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού, στην συνεδρίαση της Παρασκευής, ασχολήθηκε και με διάφορα άλλα θέματα, όπως η υποβολή μελέτης στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας για την έγκριση υλοτομίας σε δάσος του Καταχά, ο κανονιμός λειτουργίας και διαχείρισης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας – Κολινδρού, ενώ εγκρίθηκαν οι απολογισμοί των σχολικών επιτροπών για το Α εξάμηνο του 2011.