Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Αυλαία» για το 10ο Διεθνές camp στον Κολινδρό





Για μια εβδομάδα νεαροί αθλητές, τα ανερχόμενα αστέρια της καλαθοσφαίρισης, από την Ελλάδα και χώρες του Εξωτερικού μάθαιναν τα… μυστικά του μπάσκετ, στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο Κολινδρού, στο πλαίσιο του 10ου Διεθνές camp. Άκουγαν με ιδιαίτερη προσοχή τις συμβουλές του τεχνικού υπεύθυνου του camp Κώστα Πολίτη, αλλά και των  ομοσπονδιακών προπονητών Γιώργο Δοξάκη, Νίκος Τούφα και Ευριπίδη Μελετιάδη.
          Το βράδυ του Σαββάτου, με μια λιτή δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού στους συμμετέχοντες στο χώρο του κολυμβητηρίου Κολινδρού, έπεσε η αυλαία του 10ου Διεθνές camp, με τους αθλητές και διοργανωτές να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους του Κολινδρού για την άψογη φιλοξενία.
Η δεξίωση
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚΕΜ Θωμά Γκέκα, ο οποίος  καλωσόρισε τους προσκεκλημένους. Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος εξέφρασε τη χαρά του  που συνεχίζεται η παράδοση του καμπ στον Κολινδρό, λέγοντας πως αν ν το 1997 δεν ήταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η τότε ηγετική ομάδα της ΕΟΚ σήμερα δεν θα ήταν γνωστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολινδρού, οι οποίες είναι πάντοτε στην διάθεση της Ομοσπονδίας. Ευχαρίστησε δε τους πρώην Δημάρχους Κολινδρού Γιώργο Καλύβα και Θωμά Σολοποτιά που καθιέρωσαν και συνέχισαν αυτό το θεσμό, που έχει τελικό αποδέκτη τα νιάτα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
          Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης ευχαρίστησε το δήμο για την συμπαράστασή στη διοργάνωση του cam στο Κολινδρό, το οποίο – όπως είπε- το γνωρίζει πλέον όλη η Ευρώπη. «Είμαστε πάντα συμπαραστάτες σας σε οποιαδήποτε προσπάθεια. Αν υπάρχει ξενοδοχειακή υποδομή στο μέλλον μπορούμε να φέρουμε στην πόλη και μεγαλύτερες διοργανώσεις», πρόσθεσε ο κ. Τσαγκρώνης,
          Ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης της ΕΟΚ Κώστας Πολίτης ευχαρίστησε τον Γιώργο Καλύβα για την μεγάλη συμπαράστασή του όλες τις μέρες των αγώνων και του έδωσε μια μπάλα με τις υπογραφές των διακριθέντων στο καμπ και των προπονητών, όπως επίσης και στον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο. «Είναι πολύ σημαντικό να σε βραβεύει ένας άνθρωπος που έχει δώσει τη ψυχή του στον αθλητισμό, όπως ο Κώστας Πολίτης», δήλωσε ο  κ. Κουκοδήμος, ενώ συνεχάρη τόσο το σημερινό δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο, όσο και τους πρώην δημάρχους Κολινδρού Γιώργο Καλύβα και Θωμά Σολοποτιά για τη δημιουργία και συντήρηση του αθλητικού κέντρου, σημειώνοντας πως θα πρέπει να προσεχτεί περισσότερο, καθώς είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας.
          Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ,  και πρώην Δήμαρχος Κολινδρού, Γιώργος Καλύβας τίμησε τον πρώην Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Τσίτσκαρη που ήταν ο συντονιστής και ένας από τους εμπνευστές του πρώτου καμπ. Ο κ. Καλύβας, στο σύντομο χαιρετισμό του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, αναφερόμενος στην έναρξη του συγκεκριμένου θεσμού του 1997, όταν ήταν δήμαρχος Κολινδρού. Τέλος, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στον Παναγιώτη Τσαγκρώνη. Ο τελευταίος με την σειρά του απένειμε αναμνηστικό της ΕΟΚ στον Δήμαρχο.
Παρουσίες
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς του Κολινδρού, ο περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας Νίκος Παπανικολάου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Πολυχρονιάδης, η αντιδήμαρχος Αιγινίου Ξανθίππη Βασιλειάδου, ο αντιδήμαρχος Πύδνας Δημήτρης Σιανίδης, ο πρώην Δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Δημήτρης Λιόλιος, ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Δοξάκης, Νίκος Τούφας, Ευριπίδης Μελετιάδης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΜ Αντώνης Παπαγιαννούλης και Μάρκος Κατσιάνης, ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΚΑΣΘ Αρης Γραμμενίδης, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΜ Νίκος Κελεπούρης, ο πρόεδρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Κολινδρού Αργύρης Θεοδώρου, ο πρόεδρος του Αιγινιακού Γιώργος Καρανικόλας, οι προπονητές, οι παίκτες και ορισμένοι από τους γονείς τους.