Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Μεγαλώνει» η εμποροπανήγυρη Αιγινίου




Επιπλέον 5.000 τ.μ. στη διάθεση των εκθετών


«Λίφτινγκ» και στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις 
 
Αλλάζει όψη από φέτος η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου, καθώς ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού προχωρά στην επέκταση και των εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν το κορυφαίο εμπορικό γεγονός της Πιερίας. Ήδη, μηχανήματα εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε οι παρεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει η εμποροπανήγυρη.
            Παρά την οικονομική κρίση, η Δημοτική Αρχή έκρινε πως η βελτίωση και επέκταση των εγκαταστάσεων  θα έπρεπε να γίνει φέτος, καθώς παρουσιαζόταν αρκετά προβλήματα, διότι  αντίστοιχες παρεμβάσεις είχαν να γίνουν σχεδόν 20 χρόνια, αν και τα έσοδα του τέως Δήμου Αιγινίου από την εμποροπανήγυρη ήταν περίπου 300 με 340 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
5.000 τμ. ο νέος χώρος
Σύμφωνα με τη μελέτη, θα διαμορφωθεί ο παρακείμενος χώρος συνολικής έκτασης 5.000 τ.μ., όπου θα στεγαστούν όσοι οι έμποροι  τοποθετούσαν  πάγκους εκτός της οριοθετημένης έκτασης. Επιπλέον, προβλέπεται να γίνουν διάφορα συμπληρωματικά έργα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, όπως βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και των δικτύων αποχέτευσης όμβριων  και λυμάτων. Επίσης, θα τοποθετηθούν 5 νέα συγκροτήματα τουαλετών και ντουζιέρες για τους εκθέτες. Ακόμη, θα περιφραχθεί ο νέος χώρος των 5.000 τ.μ., με παράλληλη βελτίωση – όπου χρειάζεται – της υπάρχουσας περίφραξης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 595.000 ευρώ, αν και με την έκπτωση το συνολικό κόστος αναμένεται να ανέρθει στα 380.000 ευρώ, μαζί με διάφορα συμπληρωματικά έργα που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.
Η εμποροπανήγυρη Αιγινίου
Η Εμποροπανήγυρη θα λειτουργήσει στο γνωστό εκθεσιακό χώρο, δίπλα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγινίου, με τη συμμετοχή εκθετών από διάφορες περιοχές της χώρας. Η μεγάλη εμποροπανήγυρη του Αιγινίου γίνεται  στις αρχές Σεπτέμβρη κάθε χρόνο όπου πλήθος μικροπωλητών εκθέτουν την πραμάτεια τους. Μπορεί να βρει κανείς από είδη ένδυσης και υπόδησης μέχρι είδη διακόσμησης για το σπίτι και εργαλεία, ενώ οι μικροί  επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στα  Λούνα-Πάρκ που θα υπάρχουν εντός της εμποροπανήγυρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου  είναι μία από τις μεγαλύτερες που γίνονται στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα σε όλη τη χώρα.