Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2011 - Εκδηλώσεις Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας


Με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας 16 - 22 Σεπτεμβρίου, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων:
Παρασκευή 16/9 ώρες 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00
Σάββατο 17/9 ώρες 10:00 - 14:00
Έκθεση Φωτογραφίας στον Πεζόδρομο στο ύψος της οδού Κύπρου. Με θέμα "ποδηλατικές υποδομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό".
Κυριακή 18/9 ώρα 11:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας σε συνδιοργάνωση με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων και ποδηλατικών θέσεων στάθμευσης. Προβάλλεται το πάγιο αίτημα της στροφής και του Δήμου Κατερίνης προς τις οικολογικές μετακινήσεις με την προώθηση του ποδηλάτου εκτός των άλλων. Απαιτούμε τη δημιουργία ενός φθηνού, άρτιου κι εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων μέσα και γύρω από την πόλη, που θα εξυπηρετεί τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις, με παράλληλη κατασκευή και τοποθέτηση επαρκών θέσεων στάθμευσης για τα ποδήλατα.
Κυριακή 18/9 ώρα 20:00 στο Σύλλογο Μικρασιατών, Σαρανταπόρου με Κίου 2, ημερίδα- ανοιχτή συζήτηση με θέμα "γνωριμία με το ποδήλατο". Κεντρικοί ομιλητές θα είναι:
Δημήτρης Τσαουσίδης Υποδιοικητής της Τροχαίας Κατερίνης, ο οποίος θα παρουσιάσει τους κανόνες της σύννομης και ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου.
Κατερίνα Γιώργου φυσικοθεραπεύτρια, θα αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας καθώς και οι ποδηλάτες.
Παρασκευάς Αλαγκοζλής τεχνικός ποδηλάτων και
Πρόδρομος Τσιμερίκας δικηγόρος, θα παρουσιάσουν απλά τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην αγορά, τη χρήση και τη συντήρηση του ποδηλάτου.
Τετάρτη 21/9 ώρα 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, ποδηλατική ενημερωτική εξόρμηση στους δρόμους της Κατερίνης με παράλληλη διανομή ενημερωτικού υλικού στους οδηγούς αυτοκινήτων. Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση απέναντι στους ποδηλάτες.
Το ποδήλατο στην Κατερίνη δεν είναι ουτοπία. Είναι μια ρεαλιστική πρόταση, η υλοποίηση της οποίας προϋποθέτει απλώς πολιτική βούληση. Η κατασκευή φθηνών και αποτελεσματικών ποδηλατοδρόμων είναι εφικτή και θα δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες αλλά και η ίδια η πόλη, εξαιτίας του εντονότατου κυκλοφοριακού προβλήματος. Η στροφή στις οικολογικές μετακινήσεις κι ο εξοστρακισμός του ρυπογόνου αυτοκινήτου θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της πόλης μας. Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας ως σύλλογος με πρωτευόντως κινηματικό χαρακτήρα και προσανατολισμό, θα συνεχίσει να μάχεται και να δρα προς αυτή την κατεύθυνση. Σας περιμένουμε όλους.