Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

5.000 τ.μ. επιπλέον για τους εκθέτες στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου


Ο  Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, ο οποίος κηρύσσοντας την έναρξη της 85ης Εμποροπανήγυρης του Αιγινίου είπε πως  αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό, κοινωνικό αλλά πολιτιστικό γεγονός τους δήμου. «Η εμποροπανήγυρη Αιγινίου εδώ και 85 χρόνια λειτούργει άψογα και αυτό οφείλετε σε όσους πέρασαν από την τοπική αυτοδιοίκηση και σε όλους τους πολίτες του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για έναν απόλυτα πετυχημένο θεσμό και δημιουργεί ένα τεράστιο πολλαπλασιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα για την περιοχή μας και όχι μόνον. Στο συγκεκριμένο χώρο κάθε χρόνο συναντώνται επαγγελματίες και επισκέπτες οι οποίοι γνωρίζονται χρόνια τώρα και κάθε φορά αφήνουν ένα κομμάτι από τη ζωή τους», είπε ο κ.Πολύζος
Η επέκταση των χώρων της εμποροπανήγυρης
Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού αναφέρθηκε στην επέκταση κατά 5.000 τ.μ. που έγινε στους χώρους της εμποροπανήγυρης, όπου στεγάστηκαν όσοι οι έμποροι  τοποθετούσαν  πάγκους εκτός της οριοθετημένης έκτασης. Επιπλέον, έγιναν διάφορα συμπληρωματικά έργα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, όπως βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και των δικτύων αποχέτευσης όμβριων  και λυμάτων. Επίσης, τοποθετήθηκαν 5 νέα συγκροτήματα τουαλετών και ντουζιέρες για τους εκθέτες. Ακόμη, περιφράχθηκε ο νέος χώρος των 5.000 τ.μ., με παράλληλη βελτίωση – όπου χρειάστηκε– της υπάρχουσας περίφραξης. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 595.000 ευρώ, αν και με την έκπτωση το συνολικό κόστος έφτασε στα 380.000 ευρώ, μαζί με διάφορα συμπληρωματικά έργα που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.
            Ο κ. Πολύζος σημείωσε πως ανάδοχος για την εκτέλεση των έργων ήταν η κοινοπραξία Σ. Τόκα και Σ. Δένη, που έδωσαν έκπτωση περίπου 55%. «Εκτέλεσαν το έργο μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 20 μέρες, όταν ορισμένοι υπολόγιζαν πως θα χρειαζόταν μήνες και αμφέβαλαν το στόχο του ενός μήνα που είχαμε θέσει ως δήμος», είπε ο κ. Πολύζος, ευχαριστώντας την Αντιδήμαρχο Ξ. Βασιλειάδου και την οργανωτική επιτροπή για την άψογη οργάνωση της φετινής εμποροπανήγυρης.