Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Eκδήλωση παρατήρησης πουλιών στη Ν. Αγαθουπολη


Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008, ως συνδιοργανωτές μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σας προσκαλούν στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!

Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί μας την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» την  Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης . Ώρες εκδηλώσεων: 10:00 – 14:30.

Περιήγηση, παρατήρηση πουλιών, κατασκευές, περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

«Save Migratory Birds!» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση στη λιμνοθάλασσα της Νέας Αγαθούπολης (Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης)       συμμετέχουν επίσης ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και το ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. του Δήμου Πύδνας.