Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρισμός τρίτης ηλικίας


Το Σωματείο Συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε. – Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχουν τη δυνατότητα χορήγησης δελτίων κοινωνικού τουρισμού, στα πλαίσια του προγράμματος «Τουρισμός για όλους – Γ’ ηλικίας» σύμφωνα με εγκύκλιο του Ε.Ο.Τ. και το οποίο ισχύει από 1/10/2011.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω,  είναι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας των Ταμείων που ασφαλίζουν ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (π.χ. Τ.Ε.Β.Ε., Τ.Α.Ε., Τ.Σ.Α. κλπ.), ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετέχουν και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών των δικαιούχων. Δεν δικαιούνται δελτία όσοι έκαναν χρήση του υποπρογράμματος (Εξαήμερων διακοπών, Εκδρομών ή Γ΄ ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ.  κατά το διάστημα 9-7-2010 έως 31-03-2011 ή συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Εξαήμερων διακοπών  του Ε.Ο.Τ.  του τρέχοντος έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν δελτία «Τουρισμός για όλους – Γ’ ηλικίας», θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1.      Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
2.      Φωτοαντίγραφο των βιβλιαρίων ασθενείας από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
3.      Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων  του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. 
4.      Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας .

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα και τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ, θα πρέπει να προσκομίζουν και τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίηση.

Οι ενδιαφερ
 
όμενοι μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις πληροφορίες του προγράμματος, από τα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε. – Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, Γ. Ολυμπίου 1 τηλέφωνο : 23510-78736, ώρες 18.00-20.00, καθώς και από τον Πρόεδρο κ. Κουτσή Δημήτριο (κινητό : 6973223716) και το Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο (κινητό : 6978098345) του Σωματείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

  Κουτσής Δημήτριος                                                  Τσαλός Αθανάσιος