Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δήλωση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου για την Γιορτή της 25ης Μαρτίου


Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί ξεχωριστή ημέρα για τον απανταχού Ελληνισμό. Τιμούμε και πανηγυρίζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον ξεσηκωμό των προγόνων αγωνιστών του 1821 για την ανάσταση του Γένους. Συνεορτασμός πίστης και Αγάπης για την Παρτίδα. Ιδανικά που δυναμώνουν και πεισμώνουν την ιδιαιτερότητα των Ελλήνων.

Οι ημέρες που διάγουμε είναι δύσκολες. Η πατρίδα μας στο οδοιπορικό για την ανάπτυξη καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες σ ‘ένα ανηφορικό ακανθώδες μονοπάτι. Η οικονομική δυσπραγία και η κοινωνική αναστάτωση αποσυνθέτουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν την ανασφάλεια των πολιτών.

Έχουμε όμως αποδείξει ότι παρά τις δυσκολίες μπορούμε και υπάρχουμε. Η μνήμη της 25ης Μαρτίου φανερώνει το αστείρευτο βάθος και πάθος των Ελλήνων για δικαίωση. Η ανάσα των αγωνιστών συνεχίζει να πλαισιώνει τον εθνικό μας πατριωτισμό

Θέλω να ευχηθώ στους συνδημότες μου αλλά και σ’ όλους τους Πιερείς χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη και ευτυχία. Η ιστορική μας διαδρομή ας συνεχίσει να αποτελεί σφραγίδα ανεξίτηλη στις καρδιές μας και πηγή ελπίδας για τις οποιεσδήποτε δυσκολίες προκύπτουν.
  Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
                                                                                              Ευάγγελος Πολύζος