Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η ΠΑΣΚ Δ.Ε. Πιερίας για τις συγχωνεύσεις σχολείων


Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΥΠΔΒΜ σχετικά με συγχωνεύσεις σχολείων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το ΓΕΛ Κολινδρού, σε συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας της ΠΑΣΚ Δ.Ε. Πιερίας, αποφασίστηκαν τα εξής:

-      Συμφωνούμε ότι όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν μπορεί να καταργηθεί, να συγχωνευθεί ή να ιδρυθεί μία σχολική μονάδα.
-      Σε κάθε περίπτωση το κριτήριο πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Το συμφέρον των μαθητών. (Κανείς άλλος λόγος δεν έχει θέση σε αυτές τις διαδικασίες.)
-      Στο γενικό πλαίσιο, διαφωνούμε με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜ σε ό,τι αφορά και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αλλά και στη σπουδή που έδειξε σ' ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. (Και μόνη η μη συμμετοχή των εκπαιδευτικών φορέων στις διαδικασίες, ακυρώνει τις όποιες αποφάσεις έχουν παρθεί - Πολύ περισσότερο όταν οι αποφάσεις παίρνονται από "συμβούλους" και διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου.)
-      Σε τοπικό επίπεδο τώρα, συμφωνούμε απόλυτα με την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, η οποία εκφράστηκε μέσω του Διευθυντή κ. Καζταρίδη: καμία συγχώνευση και καμία κατάργηση - τουναντίον πρέπει να ιδρυθούν άμεσα δύο νέα Λύκεια (Κ. Μηλιά και Κορινός).
Με βάση το πιο πάνω πλαίσιο, θεωρούμε παντελώς απαράδεκτη την απόφαση για τη συγχώνευση του ΓΕλ Κολινδρού με το ΓΕΛ Αιγινίου. Θα ήταν βέβαια πλεονασμός να αναφέρουμε τους λόγους της διαφωνίας μας. Εξ άλλου μας καλύπτει πλήρως και η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Κολινδρού.
 Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΔΒΜ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για το συγκεκριμένο σχολείο και ταυτόχρονα να προχωρήσει στην ίδρυση νέων σχολείων στο νομό Πιερίας.
Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προς όλες τις κατευθύνσεις για την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης του ΥΠΔΒΜ.


Κατερίνη 17 Μαρτίου 2011
Η  ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε.  Ν. Πιερίας