Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τι είπε ο Πολύζος στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το φράγμα της Μόρνας

Την πρόθεση του, να προσφύγει ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν πάει νερό στη βόρεια Πιερία από το φράγμα της Μόρνας, εξέφρασε ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, ενώπιον του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιου Σώκου. Ο κ. Πολύζος είπε ότι το έργο το ξεκίνησε ο Πασχάλης Μπροφίδης και χρηματοδοτήθηκε με αποκλειστικό σκοπό να υδρεύσει τη βόρεια Πιερία. «Μαθαίνω διάφορα για το τι θα κάνει ο δήμος Κατερίνης».
«Βαγγέλη δεν πρέπει να ανησυχείς. Είμαι εδώ για να μαθαίνεις τα σωστά», απάντησε ο δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος αναφερόμενος στο ζήτημα, ζήτησε από τον κ. Σώκο να διερευνηθούν οι δυνατότητες εκχώρισης της έτοιμης μελέτης κατασκευής και των υπολοίπων φραγμάτων στη Διεύθυνση Δασών, ώστε να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο (που μετά κόπων και βασάνων έφτασε στο σημερινό του σημείο η πρώην νομαρχία Πιερίας) και να πάψουν να υφίστανται οι όποιες αντιδράσεις.
Να σημειωθεί, ότι ο τέως νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου, με επιστολή του προς τους βουλευτές και τους νέους δημάρχους, λίγο πριν παραδώσει στην Περιφέρεια, είχε επισημάνει τη σπουδαιότητα του έργου για το νομό και την ανάγκη διεκδίκησης κονδυλίων για την χρηματοδότησή του, αφού είχαν ξεπεραστεί τα προβλήματα στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"