Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές του λυκείου Κολινδρού



  • Μετά τις   διαβεβαιώσεις της Υφ. Παιδείας σε δημοτική αρχή και τους βουλευτές του νομού 
  • Θετικά μηνύματα και για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Βόρειας Πιερίας

Επιστρέφουν στις αίθουσες από την Τετάρτη  οι μαθητές του Λυκείου Κολινδρού, μετά από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν δημοτική αρχή Πύδνας – Κολινδρού και οι τέσσερις Βουλευτές του νομού, από την Υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφυλλοπούλου, μετά από συνάντηση που είχαν το απόγευμα στην Αθήνα, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει η συνένωση των Λυκείων Κολινδρού και Αιγινίου.
           Η κα. Χριστοφυλλοπούλου εμφανίστηκε ενημερωμένη  για το θέμα που προέκυψε με το λύκειο Κολινδρού, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου, για τη συγχώνευσή του με αυτό του Αιγινίου και αμέσως δήλωσε πως τα δύο λύκεια στη Βόρεια Πιερίας θα συνεχίσουν κανονικά τη  λειτουργία τους και τις επόμενες σχολικές χρονιές. Θετικά είναι τα μηνύματα και για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Βόρειας Πιερίας, καθώς η κα Υφυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις εκεί που υπάρχουν αντιδράσεις, δηλαδή σε Παλιόστανη και Αλώνια για τα νηπιαγωγεία και Μεθώνη για το Δημοτικό Σχολείο. 
          Στη συνάντηση με την κα Χριστοφυλλοπούλου, χθες το απόγευμα στην Αθήνα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Βαγγέλης Πολύζος, οι τέσσερις Βουλευτές του νομού Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Κώστας Κουκοδήμος, η Αντιδήμαρχος Αιγινίου Ξανθίππη Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πολυχρονίδης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού Βασίλης Λιόλιος και Μηνάς Ντιούδης.