Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Συνεχίζουν την αποχή μέχρι… νεοτέρας


Τα σχολεία του Κολινδρού, για τη συγχώνευση του λυκείου 
Την συνέχιση της αποχής από τα μαθήματα όλων των σχολείων του Κολινδρού αποφάσισαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και η δημοτική αρχλη Πύδνας - Κολινδρού, διαμαρτυρόμενοι για την συγχώνευση του λυκείου. Στον Κολινδρό υπάρχει ικανοποίηση  με τις διαβεβαιώσεις   των  Βουλευτών (από το γραφείο της κας Μίχου εκδόθηκε και γραπτή ανακοίνωση) του νομού που ανέφεραν πως δεν θα προχωρήσει η συγχώνευση του σχολείου τους, ωστόσο αναμένουν τις επίσημες έγγραφες ανακοινώνεις του Υπουργείου Παιδείας.
          Το πρωί της Κυριακής οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις  γύρω από το θέμα που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης γονείς και δημοτική αρχή αποφάσισαν τα παιδιά όλων των σχολείων να συνεχίσουν την αποχή,  μέχρι νεοτέρας.
Επίσκεψη στο Υπ. Παιδείας
Εξάλλου, για αύριο Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση της δημοτικής αρχής Πύδνας – Κολινδρού, των Βουλευτών του Νομού και γονέων στο Υπουργείο Παιδείας, όπου θα τεθεί το θέμα που προέκυψε με την ανακοίνωση της συγχώνευσης των λυκείων Κολινδρού και Αιγινίου, ζητώντας να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση, η οποία αν εφαρμοστεί  μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει τόσο στους μαθητές του Κολινδρού όσο και του Αιγινίου, καθώς το λύκειο Αιγινίου λειτουργεί με ικανοποιητικό αριθμό μαθητών και δεν θα μπορέσει να αντέξει επιπλέον άτομα.