Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Νέα «κόντρα» Χατζηχριστοδούλου – Μαυρίδου – Αφορμή, η χρηματοδότηση της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης


Εξοργισμένος με τη στάση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου απέναντι στο Επιμελητήριο εμφανίστηκε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η μη απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο από τον Μάρτιο αίτημα του Επιμελητηρίου Πιερίας να ενισχύσει με το ποσό των 35.000 ευρώ τη διοργάνωση της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης που θα γίνει το Φθινόπωρο στην Κατερίνη.
Αν και το αίτημα για οικονομική ενίσχυση είχε φθάσει στην Αντιπεριφέρεια πριν τρείς μήνες, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Περιφέρειας, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Έπειτα από αλλεπάλληλες οχλήσεις των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, τελικά δόθηκε απάντηση, σύμφωνα με την οποία   διατίθεται να χρηματοδοτήσει την διοργάνωση με το ποσό των 10.000 ευρώ, αν και ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση της αρμόδια επιτροπής της Περιφέρειας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση της Περιφέρειας, επιρρίπτοντας ευθύνες κυρίως στην κα. Μαυρίδου κι όχι στον Αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη. Τόνισε δε πως πριν μερικές εβδομάδες η Αντιπεριφέρεια Πιερίας διέθεσε 47.000 για τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ, αλλά και ένα σημαντικό ποσό για την εκδήλωση βράβευσης των αθλητικών ομάδων του νομού. Τελικά  το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε να μην δεχθεί την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας, για τη διοργάνωση της 4ηςΕμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, η οποία φέτος αναμένεται να βγει εκτός των ορίων της Πιερίας.