Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Περιφέρεια: Νέα έργα που εντάχθηκαν στο Π.Ε.Π ‘Μακεδονίας – Θράκης’


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, υπέγραψε την επιλογή των παρακάτω πράξεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
· Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης Δήμου Κορδελιού Ευόσμου». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 127.994,41 €. Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα προμηθευτεί τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης των Σχολείων α΄βάθμιας & β΄βάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του. Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός αφορά σε 3 ειδικά σχολεία (Ειδικό Δημοτικό Κορδελιού, Ειδικό Δημοτικό Ευόσμου και ΕΕΕΕΚ) και σε 17 Τμήματα Ένταξης που λειτουργούν σε 15 Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε 1 Τμήμα Ένταξης που λειτουργεί στο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει είδη από τις ακόλουθες κατηγορίες: υπολογιστές – μηχανές γραφείου/συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμό εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, εξοπλισμό εργαστηρίων ηλεκτρολογίας – μηχανολογίας, ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα και λοιπό εξοπλισμό.

·  Ο Δήμος Χαλκηδόνος υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.308.738,78 €. Η πράξη αφορά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χαλκηδόνος, ώστε να αποφευχθεί η ανεπάρκεια ή η οριακή επάρκεια ύδατος, που παρατηρείται σήμερα, με τις υφιστάμενες υποδομές. Ειδικότερα, θα ανορυχθούν και αξιοποιηθούν 2 υδρευτικές γεωτρήσεις στο αγρόκτημα Γέφυρας, θα κατασκευαστεί αγωγός ύδρευσης και θα αντικατασταθεί η υφιστάμενη Υδατοδεξαμενή στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνoς.

· Η ΔΕΥΑ Βέροιας υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Εξωτερικός αγωγός ύδρευσης οικισμού Βεργίνας Δ. Βέροιας». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.207.552,50 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή αγωγού από την δεξαμενή του οικισμού Ασωμάτων μέχρι την δεξαμενή της Βεργίνας, με μήκος 10.200 m για την ύδρευση του οικισμού Βεργίνας του Δήμου Βέροιας.

·  Η ΔΕΥΑ Κατερίνης υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Νέα υδρευτική γεώτρηση τοπικής κοινότητας Κάτω Αγιάννη Δήμου Κατερίνης». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 147.600,00 €. Η πράξη αφορά στην ανόρυξη και στην αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Παλιούρι» του Κάτω Αγίου Ιωάννη, στη Δημοτική Ενότητα Κορινού, Δήμου Κατερίνης, για την κάλυψη της ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του οικισμού σε πόσιμο νερό.

·  Ο Δήμος Αριστοτέλη υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανόρυξη και αξιοποίηση δύο υδρευτικών γεωτρήσεων και κατασκευή δύο εξωτερικών υδραγωγείων στις θέσεις α)»Στουγιαννάδικες καλύβες» ΤΚ Πυργαδικίων και β) «Ρακίτα» ΤΚ Γοματίου (Δεβελίκι)»». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 458.070,13 €. Η πράξη αφορά στην ανόρυξη και αξιοποίηση δύο γεωτρήσεων για υδρευτική χρήση στους οικισμούς Πυργαδικίων και Γοματίου. Παράλληλα θα κατασκευαστούν οι εξωτερικοί καταθλιπτικοί αγωγοί μεταφοράς νερού από την κάθε γεώτρηση προς τους οικισμούς, για την κάλυψη της ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας των οικισμών σε πόσιμο νερό.

· Ο Δήμος Αριστοτέλη υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων Τ.Κ. Πυργαδικίων, Δήμου Αριστοτέλη». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 5.108.290,00 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού των Πυργαδικίων, συμπεριλαμβανομένων των αντλιοστασίων και των εξωτερικών αγωγών που θα οδηγούν τα λύματα του οικισμού στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, η οποία θα λειτουργεί με τη μέθοδο της ενεργούς ιλύος.

· Ο Δήμος Αριστοτέλη υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κατασκευή δικτύων μεταφοράς ακαθάρτων και αντλιοστασίων Σταγείρων – Στρατονίκης, Δήμου Αριστοτέλη». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.969.900,00 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Σταγείρων και Στρατονίκης, συμπεριλαμβανομένων των αντλιοστασίων και των εξωτερικών αγωγών που θα οδηγούν τα λύματα των οικισμών μέχρι τον κεντρικό συλλεκτήρα, ο οποίος καταλήγει στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Στρατωνίου.

·  Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δίου – Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας, Ν. Εφέσου Δήμου Δίου – Ολύμπου Ν. Πιερίας». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 17.100.000,00 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Εφέσου, Κονταριώτισσας, Αγ. Σπυρίδωνα και Δίου – Πλατανακίων του Δήμου Δίου – Ολύμπου και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κατερίνης.

· Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αποχέτευση Παλαιού Ελευθεροχωρίου». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.342.829,06 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του Παλαιού Ελευθεροχωρίου και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων μέχρι το αποχετευτικό δίκτυο του Μακρυγιάλου. Από εκεί τα λύματα θα οδηγούνται στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Κορινού.

· Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αποχέτευση Νέας Αγαθούπολης και Μεθώνης». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 6.773.820,23 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Νέας Αγαθούπολης και Μεθώνης και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων μέχρι το αποχετευτικό δίκτυο του Μακρυγιάλου. Από εκεί τα λύματα θα οδηγούνται στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Κορινού.