Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Επιστολή Υποστήριξης για την Διοργάνωση 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στην Κατερίνη


Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας κ. Δημήτρη Δαλαμήτρα, η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου εκφράζει την στήριξή της στην προσπάθεια διεκδίκησης του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών.
Το τριήμερο Συνέδριο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 και η Κατερίνη φιλοδοξεί ότι θα φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό θεσμό.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί κατά την συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) στις 29 Νοεμβρίου 2011.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έλαβα την επιστολή σας, με την οποία με ενημερώνετε ότι στη συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβούλιο της Π.Ε.Ν.Α. (29 Νοεμβρίου 2011) θα διεκδικήσετε εκ μέρους της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας τη διοργάνωση του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στην Κατερίνη (Σεπτέμβριος 2012).

Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη η οποία πιστεύω ότι θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Πιερία διαθέτει όχι μόνο τις υποδομές αλλά και τους ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν την εγγύηση για μια επιτυχημένη διοργάνωση. Μια διοργάνωση που θα διαφημίσει όλο τον νομό.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι για 10 ολόκληρους μήνες (περίοδος προετοιμασίας του συνεδρίου) θα υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες ενημέρωσης των πιθανών επισκεπτών της Πιερίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη του τόπου μας ως ένας δημοφιλής προορισμός για συνεδριακό – και όχι μόνο – τουρισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τους επιχειρηματίες της Πιερίας να ανοίγονται σε νέες αγορές και να διατηρούν συνεχώς επαφή με πιθανούς επισκέπτες.


Επιπλέον, οι 200 σύνεδροι – εκπρόσωποι των Ενώσεων Νέων Αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, αποτελούν τους καλύτερους αγγελιοφόρους για τις ομορφιές, τις δυνατότητες αλλά και την φιλοξενία των κατοίκων της Πιερίας. Σε αυτό θα συμβάλει σημαντικά και η διεξαγωγή παράλληλων δραστηριοτήτων στα πλαίσια του συνεδρίου, όπως η διοργάνωση τοπικών επισκέψεων (study visit) σε επιλεγμένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής.

Είμαι πεπεισμένη ότι το εγχείρημα είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων της περιοχής και της κοινωνίας μας και είμαι σίγουρη ότι θα βρει θετική ανταπόκριση από τους πολίτες.

Για τους παραπάνω λόγους υποστηρίζω θερμά την προσπάθειά σας και θα συμβάλω στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου για την επιτυχή υλοποίησή της.

Σας εύχομαι θερμά, καλή επιτυχία.