Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Προκήρυξη Μέτρων άξονα 3 που αφορούν ιδιωτικές επενδύσεις


Στο πλαίσιο του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας(ΠΑΑ) 2007-2013, έχουν προκηρυχθεί τα Μέτρα 311 «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες», 312 «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων» και 313 «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων».
Συγκεκριμένα, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και για τις άλλες Περιφέρειες που τα ποσοστά ενίσχυσης δεν μεταβάλλονται μετά την 11/2011, ολοκληρώνεται η φάση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων και έπειτα πρόκειται να ακολουθήσει η ενημέρωση των υποψηφίων επενδυτών με σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος, είτε για την καταρχήν έγκριση είτε για την απόρριψη της επενδυτικής τους πρότασης.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Οδηγό Υλοποίησης Πράξεων Ενίσχυσης των Μέτρων του Άξονα 3του ΠΑΑ, ως προς τις απορρίψεις, προβλέπεται η δυνατότητα ενστάσεων επί του αποτελέσματος της αρμόδιας γνωμοδοτικής επιτροπής στο Φορέα Εφαρμογής.
Τα λεπτομερή στοιχεία θα είναι διαθέσιμα, μέσω ανακοίνωσης αναρτημένης στην ιστοσελίδα του ΠΑΑ 2007-2013 (www.agrotikianaptixi.gr), με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων όλων των Περιφερειών.
Σε ο,τι αφορά στον προγραμματισμό των προκηρύξεων, αυτό θα εξετασθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων επενδυτικών σχεδίων για το σύνολο των Περιφερειών και ανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους του Προγράμματος.