Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ενισχύσεις καπνοπαραγωγών και καπνοπαραγωγικών περιοχών


Απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου για τις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στο πλαίσιο των  Δράσεων  1.4. και  2.3 του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013

Όπως ενημερώσει ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης τον Βουλευτή Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου, απομένει μια υπογραφή για την προώθηση στο Εθνικό Τυπογραφείο και την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν γεωπεριβαλλοντικές ενισχύσεις για καπνοπαραγωγούς και καπνοπαραγωγικές περιοχές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Πρόκειται για τις Κ.Υ.Α.:
α) «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της Δράσης 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2007-2013»
β) «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της Δράσης 1.4. «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2007-2013»
Επίσης σύντομα το Υπουργείο θα δημοσιοποιήσει με σχετικό Δελτίο Τύπου τις δεσμεύσεις που θα πρέπει να έχουν ήδη αναλάβει οι παραγωγοί για να μπορούν να υπαχθούν στις ενισχύσεις των Δράσεων 1.4 και 2.3
Όπως επισημαίνεται οι δεσμεύσεις των παραγωγών που θα ενταχθούν στις δράσεις, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. θα ξεκινούν από 15 Οκτωβρίου 2011 και η πρώτη πληρωμή πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του πρώτου έτους εφαρμογής των δεσμεύσεων τους, δηλαδή το τέλος του 2012.