Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΟΤΑ: "Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ"


Γιατί έγινε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου
Η συγκυβέρνηση των δύο βασικών πολιτικών εκφραστών της αστικής τάξης στόχο έχει να ισχυροποιήσει το μαύρο μέτωπο ενάντια στο λαό, για να σωθεί η πλουτοκρατία, και να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντά της.  
 Θέλουν  ένα συμπαγές μέτωπο απέναντι στο λαό επειδή φοβούνται τη δύναμή του.
Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ούτε το χρέος, ούτε τα ελλείμματα, ούτε την πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Η κρίση είναι βαθιά, αφορά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και όχι τη διαχείρισή του. Αυτό που θα επιδιώξουν είναι να ευνουχίσουν τη δυναμική του Λαϊκού κινήματος, καλλιεργώντας   την υποταγή του λαού και τη συναίνεση στη σφαγή του.
Είναι αποτέλεσμα της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και  των ανταγωνισμών που οξύνονται ακόμα και στο εσωτερικό της αστικής τάξης. Είναι αποτέλεσμα της δυναμικής λαϊκής αντίδρασης στην κυρίαρχη πολιτική και τις σταδιακής απαξίωσης των θεσμών του αστικού συστήματος στη συνείδηση του λαού, που κάνει πιο δύσκολο στα αστικά κόμματα να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Τι έχουμε να περιμένουμε από τη «νέα» κυβέρνηση.
 Η «νέα» κυβέρνηση δε θα είναι μεταβατική. Θα είναι κυβέρνηση με τα όλα της και δουλειά της  θα είναι από τη μια  να εφαρμόσει όλα όσα εκκρεμούν και από την άλλη να πάρει όλα τα νέα μέτρα που θα επιβάλει το νέο μνημόνιο για τη σωτηρία του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος  της χώρας.
Τα ζητήματα που εκκρεμούν ως παρακαταθήκη της … απελθούσας κυβέρνησης, είναι τα ψηφισμένα μέτρα για τα χαράτσια,  τους νέους φόρους, τις  ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τις εφεδρείες,  τις  νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στα  τιμολόγια των ΔΕΚΟ,  τις ιδιωτικοποιήσεις και πολλά άλλα που  πρέπει να γίνουν, για να ξαναπάρει μπροστά η καπιταλιστική μηχανή που έχει συσσωρεύσει κέρδη επί κερδών και δεν ξέρει πού να τα επενδύσει, για να έχει κι άλλα κέρδη.
Εκτός των παραπάνω θα υπογράψει και τη νέα δανειακή σύμβαση και τους όρους της,  που θα καθορίσουν  τις  τύχες της χώρας  για την επόμενη  10-15/ετία

 Η θέση μας:
Τίποτα  καλό για το λαό δεν πρόκειται να προκύψει από τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπα-δήμιου. Είναι πραξικοπηματικό δημιούργημα του μαύρου μετώπου των κομμάτων της ντόπιας πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μόνοι που χάρηκαν από την δημιουργία της είναι οι Τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, ο Μιχαλολιάκος, ο Ομπάμα, ο Σαρκοζί, η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης,και τα διάφορα παπα..χελάκια , πράγμα που όλοι έδειξαν με σχετικές δηλώσεις τους.
Η αντιλαϊκή επίθεση θα γίνει ακόμα πιο έντονη.
 Καμιά αναμονή, καμία ανακωχή ,καμία ανοχή…
Να μην αφήσουμε τη «νέα κυβέρνηση» να προχωρήσει στην εφαρμογή της πολιτικής ολοκληρωτικής καταστροφής του λαού.
Τώρα γίνεται πιο επιτακτικό το καθήκον του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. για μια  μαχητική στάση, με απεργιακές κινητοποιήσεις και  συλλαλητήρια να υψώσουμε τοίχος στο πέρασμα της  αντιλαϊκής πολιτικής, οποιουδήποτε κυβερνητικού σχήματος  και  τώρα και μετά τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.
Και το σημαντικότερο :Εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα και επιμέρους νίκες, μπορεί να πετύχει το κίνημα μόνο αν διαμορφώσει στρατηγική ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, που είναι η πηγή της λυσσαλέας επίθεσης και η πραγματική τροχοπέδη στην ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και  όλο το λαό είναι η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και η μονομερής διαγραφή του χρέους.  με λαϊκή εξουσία.
 Προϋπόθεση για να  πετύχουμε τα παραπάνω είναι η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος,  η οργάνωση της πάλης μας και το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ.-Μπορούμε!!
ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Πιερίας 13-11-2011