Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οι ευκαιρίες τελείωσαν


8 Νοεμβρίου 1961, ο αρχηγός της Ένωσης Κέντρου, Γεώργιος Παπανδρέου, κηρύττει τον Ανένδοτο Αγώνα, καταγγέλλοντας βία και νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα. 8 Νοεμβρίου 1963 ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό και υπουργό Παιδείας. Σήμερα όλα δείχνουν ότι ένας άλλος Γιώργος Παπανδρέου, ο εγγονός του προαναφερθέντος «Γέρου της Δημοκρατίας» ίσως περνάει την τελευταία ημέρα του ως Πρωθυπουργό.
Ο λαός θεατής σε ένα θέατρο του παραλόγου προσπαθώντας να καταλάβει όχι ποιος κυβερνά την χώρα, αλλά το τι θα γίνει με την νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση και το πόσο θα επηρεάσει επιπλέον το οικογενειακό πορτοφόλι του.

Θέλω να πιστεύω πως τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Πάει αρκετός καιρός που κάποιοι έχουν κόψει το χαμόγελο στον Έλληνα και τον έχουν καταντήσει ζητιάνο στα μάτια του πλανήτη.

Τελειώνετε με τις διαβουλεύσεις σας και φτάνει να παίζεται με το μέλλον μας. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε το τσιφλίκι του καθενός. Δεν έχει έρθει το τέλος εποχής μόνο για τον Παπανδρέου, αλλά για το σύνολο της αποτυχημένης πολιτικής που εφαρμόζονταν από την μεταπολίτευση. Το 1961 ο Γεώργιος Παπανδρέου κατάγγειλε βία και νοθεία. Σήμερα ο εγγονός Γεώργιος Παπανδρέου καταγγέλεται για βία και νοθεία εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Με σημαία την γενιά μου που δεν κοιτάζει χρώματα και πρόσωπα, σας δίνει ο κόσμος ακόμη μια ευκαιρία για την εξυγίανση της χώρας και την εφαρμογή νέας πολιτικής για το συμφέρον της πατρίδας και των κατοίκων αυτής.

Δυστυχώς άλλη δεν έχετε….

Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας