Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Επαναλειτουργεί το ΚΔΑΠ Κολινδρού


- Στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καστανιάς

- Φιλοξενούνται πάνω από 50 παιδιά της ευρύτερης περιοχής – Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κολινδρού, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καστανιάς, φιλοξενώντας πάνω από 50 παιδιά. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού επετεύχθητε η  επαναλειτουργία του ΚΔΑΠ,  ενώ με την ολοκλήρωση των απαραίτητων παρεμβάσεων (συντήρηση σκεπής, ελαιοχρωματισμός, τοποθέτηση μοκέτας στο πάτωμα, προμήθεια υλικών)στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Καστανιάς, τα παιδιά της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται, εκτός σχολικού ωραρίου, με διάφορες άλλες επιμορφωτικές δραστηριότητες.
          Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών. Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι η ενασχόληση των παιδιών  για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, η καλλιέργεια και διεύρυνση των κλίσεων, των δεξιοτήτων, η δημιουργικότητα και η αυτοέκφραση τους και τέλος η εξυπηρέτηση των γονέων.
Ο Αγιασμός
Το πρωί της Κυριακής έγινε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς του ΚΔΑΠ, από τους εφημέριους του Κολινδρού και της Καστανιάς, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, εκπαιδευτικών, μαθητών και κατοίκων της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχειρήσεις Δήμου Πύδνας – Κολινδρού κ. Δημήτρης Χλεμές σημείωσε πως είναι ιδιαίτερη χαρά για το Δήμο, καθώς μια δομή που λειτουργούσε πριν από αρκετά χρόνια, με τις προσπάθειες όλης της δημοτικής αρχής, επαναλειτουργεί. Πρόσθεσε δε πως  ως Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση έχουν ξεκινήσει προσπάθεια επανένταξης καινούργιων δομών,  στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής Μέριμνας, προς όφελος των δημοτών. Αναφερόμενος στο ΚΔΑΠ Κολινδρού είπε πως πρόκειται για ένα ζεστό και λειτουργικό χώρο, στον οποίο έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, με σκοπό να επιτελέσει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκαν  όλες αυτές οι δομές στη χώρα μας.
«Σκοπός αυτών των προγραμμάτων είναι να προσφέρουν στα παιδιά δημιουργική,  εναλλακτική,  επιδοκιμαστική ενασχόληση, σε σχέση με αυτά που προσφέρουν τα σχολεία μας. Τα παιδιά σήμερα είναι επιφορτισμένα με πάρα πολλές ευθύνες τόσο σχολικές όσο και εξωσχολικές, οπότε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης έχουν ως σκοπό να προσφέρουν εναλλακτικές ενασχολήσεις», τόνισε ο κ. Χλεμές.
Σημείωσε δε πως  η επιλογή των παιδιών έγινε με ευθύνη της Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει αναλάβει τη λειτουργία αυτών των δομών, βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας – Κολινδρού, μεταφέροντας και τις ευχές του Δημάρχου Βαγγέλη Πολύζου, επεσήμανε πως ο Δήμος θα στηρίξει τους δημότες, παρέχοντες διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται πως στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού λειτουργεί και το ΚΔΠΑ Αιγινίου, το οποίο στεγάζεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Καταχά. 
          Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κολινδρού Γιάννης Μπιτσιάνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο, όπου με τις δικές του προσπάθειες και γνωριμίες κατάφερε την επαναλειτουργία του ΚΔΑΠ Κολινδρού, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλει για τη λειτουργία όσον το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών δομών σε όλο το δήμο, προς όφελος των δημοτών. Επίσης, ο κ. Μπιτσιάνης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημήτρη Χλεμέ, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες  παρεμβάσεις στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καστανιάς, για την επαναλειτουργία του ΚΔΑΠ. Τις ευχαριστίες του προς τη Δημοτική Αρχή Πύδνας – Κολινδρού εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς κ. Νικολόπουλος.
          Στην τελετή του Αγισμού, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Αιγινίου Ξανθίππη Βασιλειάδου και Πύδνας Δημήτρης Σιανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Φορέα Πολιτισμού – Άθλησης – Περιβάλλοντος & Οικογενειακής Υποστήριξης Γιώργος Καλύβας, οι Δημοτικού Σύμβουλοι Χαράλαμπος Μαστοροτάσιος και  Άρης Αγγέλου.