Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα»: Πρωτοβουλία συγκρότησης νέας ομάδας, με στόχο τη στήριξη των "Γιατρών του Κόσμου"


Η ανεργία, η ραγδαία αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, η αναίρεση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα πολλών κοινωνικών υπηρεσιών, η κάθετη μείωση σε βαθμό κατάργησης των κονδυλίων από το δημόσιο, λόγω περικοπών, και οι ζοφερές προοπτικές που διανοίγονται για το άμεσο μέλλον στην οικονομία, προδιαγράφουν ότι τα προβλήματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων θα οξυνθούν δραματικά μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και μετά από συνεννόηση με τους «Γιατρούς του Κόσμου», προτείνεται στα μέλη και στους φίλους μας η πρωτοβουλία συγκρότησης μιας νέας ομάδας, με στόχο τη στήριξη της δράσης «Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα» και την έναρξη συνεργασίας με την σημαντική αυτή οργάνωση της χώρας μας.
Η πρόταση απευθύνεται στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, σε γιατρούς συμπολίτες μας, αλλά και σε όλους τους Πιεριείς που επιθυμούν να δείξουν με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πεινούν και κρυώνουν.
Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο χειμώνας του 2012 να αποδειχθεί ένας φονικός χειμώνας!
Παρακαλούνται, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος ενεργά στην οργάνωση της νέας πρωτοβουλίας (δημιουργία νέας ομάδας), να στείλουν eMail μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στη διεύθυνσηinfo@otoposmou.gr.