Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Για την νέα κυβέρνηση Παπαδήμου


Επιτέλους έχουμε μια καινούργια κυβέρνηση, έπειτα από δυο εβδομάδες και τέσσερις ημέρες διαβουλεύσεων. Στο χρονικό διάστημα που σπαταλήσαμε για να έχουμε Πρωθυπουργό, προσπάθησαν να μας τιθασεύσουν τον Έλληνα με ψύχραιμη λογική. Με έναν απίστευτο και παράλογο τρόπο, προσπάθησαν να εξισορροπήσουν τα προσωπικά δικαιώματα μας με τα κοινωνικά μας καθήκοντα.

Έχοντας πλέον μια τεχνοκρατική διακυβέρνηση σε ισορροπία με τους σημερινούς πολιτικούς, μοιάζει να οδηγούμαστε σε μια εγκαθίδρυση νέου πολιτικού συστήματος, σε μια νέα τάξη πραγμάτων και την έναρξη των εισαγόμενων “νέων πολιτικών, μη δημοκρατικά εκλεγμένων, κατευθείαν από τις τράπεζες. Η σημερινή κυβέρνηση με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό πρέπει να φέρει εις πέρας την εισροή της έκτης δόσης για να γεμίσουν τα ταμεία και να κάνει την χώρα ξανά αξιόπιστη στις αγορές.

Πουθενά δεν άκουσα τι θα κάνει με τα χαράτσια και την επιβίωση της μεσαίας τάξης που καθημερινά αργοπεθαίνει. Θέλουμε να φανούμε αξιόπιστοι στους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά κουβέντα για τον αν πρέπει να φροντίσουμε πρώτα τους δικούς μας πολίτες. Βασικοί στόχοι ξεχάστηκαν να αναφερθούν όπως η διαβίωση της Ελληνικής οικογένειας, ο προγραμματισμός για καλύτερη και δωρεάν παιδεία, η εξασφάλιση καλύτερου πολιτικού συστήματος και θέσπιση νόμων ή αποφάσεων τιμωρίας σε όλους όσους έχουν κερδοσκοπήσει σε βάρος του πολίτη.

Βαρέθηκα να ακούω καθημερινά τους “εθνοσωτήρες” στα κανάλια και για το τι θα κάνουν μετά τις 19 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ώρα η χώρα παραδίνεται στα τραπεζικά γρανάζια. Δεν σας στηρίζω, δεν σας γουστάρω, δεν θέλω αυτή την νέα τάξη πραγμάτων στην πατρίδα μου. Ο κόσμος βαρέθηκε τα μεγάλα λόγια και γι’ αυτό ήταν καθημερινά στους δρόμους. Τώρα απλά έχει μαζέψει τα “σκουπίδια” στον κάδο και περιμένει να τα πάρουν!

Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας