Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Με την παρουσία του Υπ. Μακεδονίας – Θράκης η έναρξη της 86ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου


Πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή στο Αιγινίο. η τελετή έναρξης της 86ης Εμποροπανήγυρης με μεγάλη επιτυχία. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, οι Βουλευτές Πιερίας, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοί, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.
Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από την Αντιδήμαρχο κ. Βασιλειάδου Ξανθίππη, ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου, του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου, της Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Μαυρίδου και του Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου.
«Η μεγάλη επιτυχία της εμποροπανήγυρης Αιγινίου οφείλεται σε όλους τους πρώην Δημάρχους Αιγινίου, που ο καθένας έβαλε από ένα λιθαράκι για να αναγνωριστεί πανελλαδικά. Έχει πολλαπλασιαστικά όφελος  για την περιοχή, καθώς οι καταναλωτές μπορούν να βρουν φθηνά προϊόντα, ενώ οι έμποροι μεγάλη αγοραστική δύναμη», ανέφερε ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, ευχαριστώντας τους Αντιδημάρχους Ξ. Βασιλειάδου, Κ. Κακάνη και τους δημοτικούς υπαλλήλους για την άψογη οργάνωση.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλο9υ: «Η εμποροπανήγυρη Αιγινίου αντέχει στο χρόνο.
Και σε αυτήν τη μακρά διαδρομή αποτέλεσε ίσως τον σημαντικότερο σταθμό της τοπικής αγοράς, καθώς και πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.
Η λαϊκή αυτή γιορτή:
-αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής παράδοσης,
-στήριξε και στηρίζει την τοπική οικονομία,
-ενώ παράλληλα προβάλλει τις πλούσιες παραγωγικές δυνατότητες της Βόρειας Πιερίας,συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η εμποροπανήγυρη Αιγινίου δεν είναι ένα απλό γεγονός.
Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, στον οποίο περικλείεται:
-η ψυχή της Βόρειας Πιερίας,
-η δημιουργικότητα των κατοίκων της,
-η ζωντάνια και το μεράκι, όσων συμμετέχουν σε αυτήν.
Και θα ήταν παράλειψή μου, αν δεν απένειμα τα εύσημα σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης.
Από τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού, τον φίλο μου Βαγγέλη Πολύζο, μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Και να γνωρίζετε ότι αυτά τα συγχαρητήρια τα απευθύνω μέσα από την καρδιά μου. Γιατί παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες λειτουργούν ως πυρήνες ανάπτυξης αλλά και ως επιθετική απάντηση στην κρίση. Είναι η απάντηση της Περιφέρειας που αντιστέκεται. Μιας Περιφέρειας που αγωνίζεται να ξεπεράσει τις δυσκολίες,μιας περιφέρειας που εξακολουθεί να ελπίζει και να εργάζεται σκληρά για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο. Σε μια κοινωνία όπου αξίες και παραδόσεις δοκιμάζονται, είναι πολύ σημαντικό ότι εσείς αντιστέκεστε σθεναρά».
Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου που με τη συμμετοχή ορχήστρας Χάλκινων της Γουμένισσας παρουσίασε παραδοσιακά μουσικά κομμάτια.
Η τελετή των εγκαινίων έληξε με την κήρυξη της έναρξης της 86ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.