Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ «ΦΡΑΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ» ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ


Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 το βράδυ,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε την Φάρμα Φωτιάδη στην Εξοχή –Πιερίας.  Βασικός λόγος της επίσκεψής του ήτανε ο Ελληνικός Μαύρος χοίρος που εκτρέφετε στη Φάρμα από τον Γιώργο Φωτιάδη. Ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη Φάρμα θα γίνει Επίσημα Πυρήνας διάσωσης της αυτόχθονης Ελληνικής φυλής  του μαύρου χοίρου. Επισκέφθηκε το εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος και παρότρυνε τον Δ/ντα Σύμβουλο να προχωρήσει σε προϊόντα ωρίμανσης και αξιοποίησης του κρέατος του μαύρου χοίρου . Παρόντες στην επίσκεψη ήτανε ο καθηγητής τεχνολογίας κρέατος του ΑΠΘ Γιάννης Αμβροσιάδης και ο ερευνητής μοριακός επιστήμονας του ΕΚΕΤΑ Αναγνώστης Αργυρίου οι οποίοι από κοινού συνεργάζονται και πειραματίζονται  με την ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ  για να παράγουν το αρχαιοελληνικό   ΜΕΛΑΝ ΑΚΡΟΚΟΛΙΟ.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών και τόνισε την ανάγκη παραγωγής αυτού του προϊόντος  δεσμευόμενος να αναλάβει το υπουργείο ,μέσω προγραμμάτων, την προώθηση αυτού του προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού γεγονός που θα δώσει κίνητρο να ασχοληθούν και άλλοι παραγωγοί με τον μαύρο χοίρο, χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την ύπαρξη μηχανολογικού εξειδικευμένου εξοπλισμού, την συνεργασία της φάρμας με τους συγκεκριμένους κορυφαίους επιστήμονες και την καλή φήμη της μονάδος στην Ελληνική αγορά.
Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της εταιρείας την ζοφερή κατάσταση που βιώνει η κτηνοτροφία, με την αύξηση των ζωοτροφών με την έλλειψη ρευστότητος και δήλωσε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων και άμεσα θα δοθεί η οικονομική στήριξη στον δοκιμαζόμενο κλάδο των κτηνοτρόφων.