Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου


Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου  επισκέφτηκε το πρωί του Τρίτης 04 Σεπτεμβρίου 2012 στο γραφείο της (Διοικητήριο) ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Στην συνάντηση παραβρεθήκαν η Βουλευτής  Πιερίας Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Γεώργιου Κωνσταντόπουλου, ο πρώην βουλευτής κ. Ευάγγελος Καρπούζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Δημήτρης Τσιμίτρης, εκπρόσωπος του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Πέτρος Κιάφας, εκπρόσωπος του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού κ. Πολυχρονίδης, εκπρόσωπους της Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μόσχος Γιαλένιος, ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωάννης Κουρινιώτης, πολιτευτές της ΝΔ, Τέως Δήμαρχοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Διευθυντές, Προϊστάμενοι και Υπάλληλοι της Π.Ε. Πιερίας και εκπρόσωποι τουριστικών, επιχειρηματικών και άλλων φορέων και συλλόγων.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της επανασύστασης του Υπουργείου καθώς διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο, ενισχύει την επιχειρηματικότητα αλλά και την προβολή της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η κα Μαυρίδου ενημέρωσε τον Υπουργό για όλα τα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τις οικονομικές δυσκολίες και την αποδυνάμωση πόρων την Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και την τεράστια προσπάθεια που γίνεται με την άριστη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων και Φορέων για την ανάπτυξη του τουρισμού και την βελτίωση της αγροτικής Οικονομίας. Επίσης επισήμανε τις στοχευμένες δράσεις που γίνονται για την αναβάθμιση της «Πολιτιστικής Παράδοσης», διότι μέσα από τον πολιτισμό – που αποτελεί μια δυναμική έκφανση της Εξωστρέφειας – προάγεται η ανάπτυξη κάθε τόπου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως αυτά της Πιερίας. Το πρώτιστο μέλημα η ανάδειξη του Ολύμπου και η υλοποίηση της μεγαλόπνοης ιδέας «Σχολείο του Ολύμπου».

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε επίσης την αναγκαιότητα στήριξης της επιχειρηματικής οικογένειας μέσα από προγράμματα και ενέργειες γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς βελτίωση της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Καράογλου από τη πλευρά του υπογράμμισε τους ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που τον συνδέουν με την Πιερία και τους ανθρώπους της και δήλωσε έκπληκτος από την θερμή υποδοχή στο Διοικητήριο της Π.Ε. Πιερίας καθώς συνάντησε παλιούς και γνώριμους φίλους, συναδέλφους αλλά και το έμψυχο δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που καθημερινά προσπαθεί όσο το δυνατόν καλύτερα να πρεσβεύει και να στοχεύει αυτό που λέει ο Καλλικράτης «την εξυπηρέτηση του πολίτη» που είναι για όλους μας ο βασικός στόχος.
Αναφέρθηκε στην λανθασμένη  πολιτική απόφαση για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης πριν 2 χρόνια και στην τιμή που του έκανε ο Πρωθυπουργός της χώρας να πάρει την ευθύνη και να επανασυστήσει από το μηδέν ένα καινούργιο αλλά και παράλληλα τόσο ιστορικό Υπουργείο. Είπε χαρακτηριστικά πως «με συμπαραστάτες την Κυβέρνηση, τους φορείς αλλά και όλους τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης το Υπουργείο ξεκινάει μια νέα προσπάθεια στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα, περνάει ηχηρά εθνικά μηνύματα και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα» και αυτό αποτελεί στοίχημα τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες του.
Ο Υπουργός τόνισε πως «Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να είναι στη πρώτη γραμμή για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες που ανατίθενται και πάλι στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με προεδρικό διάταγμα στις 09 Αυγούστου 2012 και στην προσπάθεια που έγινε την επόμενη κιόλας ημέρα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για προσθήκη μιας πολύ σημαντικής αρμοδιότητας με την οποία το Υπουργείο μέσω της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης είναι φορέας υποδοχής ελέγχου , αξιολόγησης και τελικής έγκρισης όλων των επενδυτικών σχεδίων με προϋπολογισμό άνω των 3.000.000 ευρώ που πρακτικά σημαίνει πως πλέον δεν είναι υποχρεωμένος ο επιχειρηματίας να ταλαιπωρείται στην Αθήνα αλλά με συνοπτικές και γρήγορες διαδικασίες να ολοκληρώνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην υπηρεσία του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Επίσης ο κ. Καράογλου προανήγγειλε ότι το Υπουργείο με συγκεκριμένη στρατηγική, βήμα προς βήμα, θα προσθέσει και άλλες σημαντικές αρμοδιότητες που θα είναι ρεαλιστικές, θα εξυπηρετούν το πολίτη και θα αναπτύσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα.
Τέλος επισήμανε την ιδιαιτερότητα της χρονιάς που διανύουμε ως Μακεδονία καθώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της απελευθέρωσής της με πρώτη την Κατερίνη και το νομό Πιερίας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει τις δράσεις κάθε περιοχής για αυτό το σκοπό καθώς ολοκληρώνεται όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Ένας Αιώνας Ελεύθερης Μακεδονίας» και πρέπει να τιμηθεί αναλόγως με ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο και να σταλούν εθνικά μηνύματα και μηνύματα εθνικής ανάτασης ειδικότερα στις δύσκολες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός.
Κλείνοντας ο κ. Καράογλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως αυτή η συνάντηση ήταν η πρώτη πανηγυρική συνάντηση και το εναρκτήριο όπως είπε λάκτισμα μιας σειράς επισκέψεων και συνεργασιών με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπιστούν όσο το  καλύτερο τα προβλήματα της χώρας, ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την Αντιπεριφερειάρχη και τους παρευρισκόμενους για την θερμή υποδοχή  και ευχήθηκε για μια αγαστή συνεργασία με όλους για το καλό του τόπου καθώς η Πιερία έχει όλες τις προδιαγραφές και τα πλεονεκτήματα για ανάπτυξη.

Στο τέλος της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας χάρισε στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης ένα συμβολικό δώρο από την Πιερία το οποίο είναι ένα αγαλματίδιο του Δία και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του Ολύμπου, της ιστορίας του, της σπουδαιότητας και μοναδικότητας του.