Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πρέσβης της Πορτογαλίας στην Πιερία


Το Επιμελητήριο Πιερίας πρόκειται να επισκεφθεί το απόγευμα της Τρίτης 11/9/2009 ο Πρέσβης της Πορτογαλίας κ. Joaquim Ferreira Marques συνοδευόμενος από τον Οικονομικό και Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας κ. Laurent Armaos , προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σύσφιξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων επιχειρήσεων της Πιερίας με την Πορτογαλία .

Ενημερωτικά , υπενθυμίζουμε ότι οι επαφές με τις πρεσβείες ξένων χωρών ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και μέχρι σήμερα τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες συναντήσεις με αντιπροσωπείες των  Πρεσβειών : Τσεχίας , Σλοβακίας , Πολωνίας, Ουγγαρίας , Νοτίου Αφρικής , Νορβηγίας , όπως και με συμβούλους της Δ/νσης ΟΕΥ  του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό  εντάσσεται  και η  διήμερη επίσκεψη του Πρέσβη και του Οικονομικού και Εμπορικού Ακόλουθου της Πορτογαλίας στο νομό μας .


Το πρόγραμμα επίσκεψης

Άφιξη στο Επιμελητήριο Πιερίας στις 6 μ.μ. της Τρίτης 11/9/2012 , όπου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των δύο επισήμων ανδρών από τον πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και μέλη του Δ.Σ. . Στη συνέχεια στις 6.15 μ.μ. θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και επιχειρηματιών του νομού  και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με στόχο τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο πλευρών σε οικονομικό , εμπορικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου ( β΄όροφος).

Καλούνται οι επιχειρηματίες του νομού μας να συμμετέχουν στις εργασίες της συνάντησης . Η είσοδος είναι ελεύθερη .

Το πρωί της επόμενης μέρας οκ. Πρέσβης και ο Οικονομικός και Εμπορικός Ακόλουθος συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του Επιμελητηρίου θα επισκεφτούν φορείς του νομού και θα ξεναγηθούν σε αξιοθέατα της Πιερίας .