Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

700 θέσεις απασχόλησης στην Πιερία


Εγκρίθηκε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την Πιερία και σύντομα ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων
Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας για την Κεντρική Μακεδονία. Για την Πιερία οι θέσεις που έχουν εγκριθεί είναι συνολικά 700.
Ο κ. Παπαγεωργίου από την πρώτη ανακοίνωση του προγράμματος είχε προτείνει σύσκεψη όλων των Φορέων στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για τον καλύτερο συντονισμό (επιστολή 23-6-2011) και συνεργάστηκε μεθοδικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τους φορείς της Πιερίας και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για την καλύτερη  αξιοποίηση του προγράμματος ώστε να εξασφαλίσει ο Νομός τις όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.
Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε για την έγκριση του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας στην Πιερία:
«Η Πιερία είναι από τους νομούς με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους και με μεγάλο αριθμό μακροχρόνια ανέργων. Η στήριξη της απασχόλησης και ο περιορισμός της ανεργίας στην Πιερία, θα πρέπει να είναι για όλους μας πρωταρχική μέριμνα.
Το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας είναι ένα από τα προγράμματα που επιδοτεί την εργασία και η έγκριση 700 θέσεων εργασίας για την Πιερία δίνει μια ανάσα απασχόλησης.
Είναι υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση, αναζήτηση και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και την μείωση της ανεργίας στην Πιερία».