Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Βραβεύσεις οίνων ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥαπό το Κίτρος και «ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ»

Η πιερική γη με τα ιδιαίτερα γεωλογο-κλιματικά χαρακτηριστικά της, για μια άλλη φορά καταδεικνύει όχι μόνο την καταλληλότητα αλλά και την υπεροχή της στην καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων εκλεκτής ποιότητας . Αποδεικνύει δε συγχρόνως ότι, όταν αυτή αξιοποιείται από ανθρώπους με μεράκι, γνώση, εργατικότητα, τότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και τα βραβεία έρχονται ως αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους.
Πέντε χρυσά και δυο ασημένια μετάλλια κέρδισαν τα κρασιά του Νομού μας που συμμετείχαν στον 12ο διεθνή διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης- το μόνο που διοργανώνεται στη χώρα μας- σε ειδική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Οινόραμα». Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 609 συμμετοχές, και στις 521 ελληνικές συμπεριλαμβάνονταν τα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία. Απένειμε 174 μετάλλια, από τα οποία τα δυο ήταν Μεγάλα Χρυσά, τα 99 Χρυσά και τα 73 Ασημένια.
Οι οινοποιοί ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ που καλλιεργούν αμπέλια και διατηρούν οινοποιείο στο Κίτρος και η εταιρία «ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» που δραστηριοποιείται στον Κολινδρό, ανέδειξαν την υψηλή ποιότητα και ραφινάτη γεύση των λευκών και ερυθρών κρασιών μας στο ελληνικό και διεθνές στερέωμα, αποδεικνύοντας με τη βαθμολόγηση έμπειρων και αναγνωρισμένων γευσιγνωστών ότι όχι μόνο δεν υστερούν αλλά αντίθετα υπερτερούν έναντι πολλών άλλων καταξιωμένων συναδέλφων τους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, από την αρχή έμπρακτα, μέσα από εντάξεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα, συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία, προβολή των οίνων τους ,στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια των αναφερόμενων- αλλά και όλων των άλλων τοπικών οινοποιών- για παραγωγή ποιοτικών οίνων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης», συγχαίρει τους βραβευθέντες και εύχεται σε αυτούς αλλά και στους υπόλοιπους κι άλλες επιτυχίες.
Οι οίνοι που βραβεύτηκαν και που σίγουρα αξίζουν να βρίσκονται σε κάθε τραπέζι είναι κατά σειρά βράβευσης οι εξής :

Εμπορική επωνυμία Εσοδεία Οινοποιός Τύπος Μετάλλιο
Ευχές ερατεινές 2010 ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ Ερυθρός Χρυσό
Μουσαίος 2011 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Λευκός Χρυσό
Ευχές ερατεινές γλυκές 2009 ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ Λευκός Χρυσό
Εν Πύδνα 2011 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Λευκός Χρυσό
Ευχές ερατεινές 2011 ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ Λευκός Χρυσό
Merlot-Cabernet S. 2010 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Ερυθρός Ασημένιο
Γυμνός βασιλιάς 2009 ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ Ερυθρός Ασημένιο