Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία

- Την Τετάρτη 14-3-2012 ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή
- Διευκολύνεται η απευθείας διάθεση των τοπικών αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές




Σε μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Πιερία και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Αγορά Κουλούρας Ημαθίας θα λειτουργήσει το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο η κα Μίχου είχε φέρει στην Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2011, στα πλαίσια της ομιλίας της για την Αναδιάρθρωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στην τοποθέτησή της είχε υπενθυμίσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη την υπόσχεση που είχε δώσει στις 29/3 για δημιουργία Δημοπρατηρίου και Κέντρου Διαμετακόμισης Αγροτικών Προϊόντων και Εφοδίων στην Κεντρική Μακεδονία, πιέζοντας για την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών.
Καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της προσπάθειας έπαιξαν και οι διαρκείς παρεμβάσεις του Βουλευτή Ημαθίας κ. Α. Τόλκα ο οποίος από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε στενά με το θέμα, φέρνοντας μάλιστα και σχετική τροπολογία στη Βουλή.
Μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου η κα Μίχου εμφανώς ικανοποιημένη δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην μάχη που δίνουμε όλοι για μείωση των τιμών. Ελπίζω η κίνηση αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πτώση των τιμών και στα υπόλοιπα προϊόντα που απαρτίζουν το καλάθι της νοικοκυράς. Το έχει ανάγκη η ελληνική οικογένεια και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση».