Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας




Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1910 - στην πρώτη διεθνή διάσκεψη Γυναικών στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κοπεγχάγη και μετά από πρόταση της πολιτικού Κλάρα Ζέτκιν - να γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο ως Ημέρα της Γυναίκας.
Για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης η 8η Μαρτίου αποτέλεσε εφέτος αφορμή για προβληματισμό ως προς τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο αλλά και για να τιμήσουμε τις εκπαιδευόμενές μας και ευρύτερα τις εργαζόμενες γυναίκες, μάλιστα δε σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα. Γι’ αυτό, το σχολείο πραγματοποίησε σχετική εκδήλωση με καλεσμένες την Ανθυπαστυνόμο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας Β. Τσανούκα, την Πυρονόμο Α. Σεμερτζίδου και την Αρχιπυροσβέστη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Σ. Γεωργιάδου, οι οποίες κλήθηκαν, να παρουσιάσουν το επάγγελμά τους, τις δυνάμει έμφυλες παραμέτρους σε αυτό και τις πιθανές γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να ισορροπήσουν μεταξύ των πολλαπλών κοινωνικών ρόλων τους. Μετά τις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες «αφηγήσεις» των ομιλητριών ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες μαζί με εγκάρδια ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.
Ευχαριστούμε θερμά, εκτός από τις τρεις ομιλήτριες που μας τίμησαν με τη παρουσία τους, τους προϊσταμένους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης για τη διευκόλυνση στην πραγματοποίηση της εορταστικής εκδήλωσης, το μήνυμα της οποίας ήταν η καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης των δύο φύλων αλλά και όλων των ανθρώπων μεταξύ τους.