Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους απαντούν οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού Πιερίας στις απολύσεις, στην αυξανόμενη ανεργία και την οικονομική «επιτροπεία» των Ο.Τ.Α.

Ήδη σήμερα, Δευτέρα, με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε κατάληψη του Γραφείου Προσωπικού του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να αποτραπεί η αποστολή καταστάσεων και στοιχείων υπαλλήλων.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας: «Με ομόφωνη απόφασή μας ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μην περάσει ούτε μία απόλυση στους Ο.Τ.Α., στο στενό, ευρύτερο δημόσιο, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα».

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη 13 Νοεμβρίου οι δημοτικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν στις 07:00 π.μ., σε αποκλεισμό του γραφείου προσωπικού, ενώ αμέσως μετά(ώρα 12μ.), σε κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες. Για τη μορφή που θα λάβει ο αγώνας θα αποφασίσει το Δ.Σ., το οποίο έγκαιρα θα δώσει στη δημοσιότητα σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

Παράλληλα, ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας δηλώνει έμπρακτα αλληλέγγυος στο σύνολο του  ελληνικού λαού, ενάντια στην εξαθλίωση και την πλήρη κατάρρευση θεσμών, υγειονομικής περίθαλψης, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

«Με ομόφωνη απόφασή μας καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προστατεύσουμε κάθε συμπολίτη μας, που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Με ενότητα, αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα, θα καταφέρουμε να στηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία και προπάντων την αξιοπρέπειά μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΤΟ Δ.Σ.