Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του τρίτου μνημονίου, που καταργούν και τα ελάχιστα δικαιώματα που είχαν απομείνει στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα το μέτρο της διαθεσιμότητας–απόλυσης, που εκτός του ότι θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους του δημοσίου, αποδιαρθρώνει και διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μη μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στην κοινωνική τους αποστολή.
Οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:

- Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας μέχρι να καταργηθεί οριστικά και τελεσίδικα το μέτρο της διαθεσιμότητας.

 - Για τις επόμενες ημέρες και για όσο χρειαστεί τα Γραφεία Προσωπικού των Δήμων θα τελούν υπό κατάληψη, προκειμένου να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο για εργαζόμενο που υπάγεται στο μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

 - Οι λοιπές υπηρεσίες των Δήμων θα λειτουργούν μόνο για να εξυπηρετούν τις περιπτώσεις που δεν μπορούν να πάρουν αναβολή.

Βρισκόμαστε σε αδιάκοπη και συνεχή κινητοποίηση. Οι μορφές αγώνα (στάσεις εργασίας, απεργίες, καταλήψεις), θα κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων της ομοσπονδίας και των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων του συλλόγου μας.

Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί εκτός από την ΠΟΕ – ΟΤΑ, προς τους Δημάρχους και τους βουλευτές του νομού προκειμένου να επανακαθορίσουν την στάση τους σε σχέση με αυτά που ψηφίζουν στη Βουλή των Ελλήνων.

Εν τω μεταξύ για αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων (πλην των παιδικών σταθμών) στους Δήμους Κατερίνης και Δίου – Ολύμπου.

Παράλληλα, από τις 11:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κατερίνης.

Εξάλλου, σήμερα στον αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων συμμετείχανενεργά,  μέλη του συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενώ στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συλλόγου παρέστηκλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την κρισιμότητα του αγώνα. Τον κ. Μαντά συνόδευαν οι κ.κ. Μάντζιος και Καστόρηςαντίστοιχα.