Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Αναλυτικά ο καιρός στην Πιερία


Οι βροχές τις επόμενες περίπου δυο ημέρες θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στις δυτικές και νότιες θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές.

Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα Δευτέρα (19-11-2012)
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία-Σποράδες, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά-Εύβοια και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Αύριο Τρίτη (20-11-2012)
Θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, τη νότια κυρίως Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου.
Την Τετάρτη (21-11-2012)
Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη (22-11-2012) θα εξασθενήσουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
 Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Κατερίνη σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. Για αύριο Τρίτη 20/11, προβλέπεται καταιγίδα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς ανατολικούς ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.