Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Οι Νέοι Αγρότες συζητούν για το 2013


Την Κυριακή, 11 Νοε 2012, στις 11.00, αντιπροσωπείες Νέων Αγροτών από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών, θα συναντηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, στο Λιτόχωρο, όπως γίνεται τακτικά κάθε χρόνο, για να συζητήσουν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της επόμενης χρονιάς, 2013.
Ανάμεσα στην συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων στην Zootechnia (Θεσσαλονίκη, 7-10/2/2013), στην εκδήλωση «Ενώπιος Ενωπίω» (Zootechnia, 9/2/2013), την Επίσκεψη Μελέτης (Βέλγιο, Μαρ 2013), την εκλογή στόχων της επόμενης τριετίας (Αθήνα, Απρ 2013), το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (30/8-1/9/2013) και την ετήσια συνάντηση προγραμματισμού 2014 (Νοε 2013), προβλέπεται να συζητηθούν θέματα σοβαρότερα, όπως η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών στην Ελλάδα, οι ρυθμίσεις της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, η δρομολόγηση σημείων της ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020, το Φορολογικό των Αγροτών και να δρομολογηθούν θέματα που θα προταθούν από τους συμμετέχοντες.
Η συνάντηση έχει την μορφή διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΑ, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και αποφασίσθηκε να γίνει στην περιοχή αρμοδιότητας της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, τιμώντας την πετυχημένη διοργάνωση του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών.
Την Τετάρτη, 31/10/2012, στην τακτική συνάντηση της ΕΝΑ Πιερίας δρομολογήθηκε η καταγραφή του σημερινού προσανατολισμού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων-εκτροφών των μελών της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας και η παρουσίαση της πρώτης εικόνας την Δευτέρα 19/11/2012 από τον γραμματεά κ. Ν. Στεφανίδη, η διερεύνηση των προθέσεων της τοπικής αγοράς για τις αγορές των μελών της ΕΝΑ Πιερίας και η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων την Δευτέρα, 26/11/2012 από τον κ. Γ. Νταούκα, η διαμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας και των τεχνικών λεπτομερειών εκπτωτικής κάρτας από τον κ. Α. Γιάτσογλου, η σύσταση λειτουργίας εκπτωτικής κάρτας για τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας από τον κ. Α. Κούρτη, η συζήτηση του προγράμματος του έτους 2013 της ΕΝΑ Πιερίας τον Δεκ 2012 και η εκδήλωση της πρωτοχρονιάς της ΕΝΑ Πιερίας στις 14/1/2013, στα γραφεία της ΕΝΑ Πιερίας στο Παλιό Κεραμίδι.
Την Δευτέρα, 5 Νοε 2012, στην τακτική συνάντηση της ΕΝΑ Πιερίας στο Π. Κεραμίδι, θα γίνει και ο απολογισμός του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, που πέτυχε χάρις και στην συνεργασία και φιλοξενία του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, ενώ με πολύ σκεπτικισμό επισημάνθηκε ότι η ένθερμη υποστήριξη του Συνεδρίου από τους απλούς συμπολίτες φίλους, που πρόβαλλε όλη την Πιερία, δεν ακολουθήθηκε, κατ’ αναλογία, από τους τοπικούς θεσμούς και δομές, στις επιλογές των οποίων, όπως φάνηκε, δεν ήταν η ενίσχυση των ακομμάτιστων Ενώσεων Νέων Αγροτών.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑ Πιερίας είπε: Οι Νέοι Αγρότες της Πιερίας θα θυμούνται πολύ θετικά όσους τους συμπαραστάθηκαν και πρόσφεραν στην επιτυχία του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, και φαίνεται ότι το προσδόκιμο κοινωνικής δράσης των Νέων Αγροτών θα είναι μεγάλο.