Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

«Τώρα που τα δανεικά τελείωσαν, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να λειτουργήσουμε επιτέλους σωστά, βοηθώντας την Ελλάδα να μετασχηματιστεί» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη των εργασιών του 3ουπολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το διαδικτυακό κανάλι «ka-business.gr» την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.


Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Θεσσαλονίκης στα βάθη των αιώνων, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε πως η συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της πόλης αποτελεί αφετηρία μιας ιστορικής αποτίμησης του πλούσιου παρελθόντος της, αλλά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει μια μακρά και ενδελεχής συζήτηση για το μέλλον της.
«Έναν αιώνα μετά την απελευθέρωσή της, η Μακεδονία αγωνίζεται αυτήν τη φορά να αποτινάξει από πάνω της την έλλειψη ανταγωνιστικότητας που τη χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια» επισήμανε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως οι χαμένες ευκαιρίες του χθες, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για το μέλλον.
«Όπως για ολόκληρη τη χώρα, έτσι και για τη Θεσσαλονίκη, ο δρόμος εξόδου από την ύφεση περνά μέσα από την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, τονίζοντας πως μόνο αν δώσουμε στη Βόρεια Ελλάδα τα απαιτούμενα εφόδια να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, θα μπορούμε να μιλούμε για κοινωνική συνοχή και ισότητα ευκαιρία.
«Ο δρόμος της κρίσης έχει επιστροφή. Για αυτό και η εφαρμογή του σχεδίου ανάτασης της ελληνικής οικονομίας απαιτεί ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό και σίγουρα βήματα. Χωρίς αναβλητικότητα και δισταγμούς, η κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας προχωρά στην εφαρμογή όλων εκείνων των πολιτικών, οι οποίες και τις δημόσιες δαπάνες θα περιορίσουν, αλλά και την ανεργία θα μειώσουν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου, εξηγώντας πως «θέτοντας στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, η επίτευξη του ανωτέρου στόχου συνεπάγεται αύξηση των θέσεων εργασίας, δημοσιονομική εξυγίανση, περιορισμό του ελλείμματος και φυσικά ανακοπή της ύφεσης με ταυτόχρονη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
Και κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης: «Τώρα που οι συνθήκες σε όλη την Ευρώπη ωριμάζουν, η Ελλάδα δεν δικαιούνται να είναι απούσα. Η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα, βγαίνει από την κρίση και παίρνει τη μοίρα στα χέρια της. Θέλουμε μια Ελλάδα σεβαστή, δημιουργική και θα το πετύχουμε».