Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Διημερίδα για τις τρούφες στον Κούκο


Η διημερίδα   ολοκληρώθηκε και οι συμμετέχοντες αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι ομιλίες στο πρόγραμμα του Σαββάτου, οι εξορμήσεις μας στα δάση για συλλογή τρουφών μας έδωσε 4 ειδη : T.Macrosporum, T.Uncinatum, T.Brumale και Τ.Εxcavatum. Παρατηρήσαμε τη φυσική βλάστηση των περιοχών μα και κάποιες ιδιαίτερες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.Το γεύμα μας ξεχωριστό με σούπα κολοκύθας βελουτέ, η σαλάτα με μαρούλι , ρόκα, σταφίδες ξηρά φρούτα και καρπούς, με Topinambur και πληγούρι,αρωματίστηκε με κρέμα λευκής φρέσκιας τρούφας T.Magnatum. To κυρίως πιάτο με φιλέτο κοτόπουλου, φάβα Σαντορίνης με κάπαρη και άγριο ρύζι με φρέσκια τρούφα T.Macrosporum ήταν ξεχωριστό. Άφθονο κρασί λευκό ή κόκκινο από αμπελώνες της περιοχής. Η εκδήλωσή μας συνεχίστηκε ως αργά το απόγευμα της Κυριακής, με συζήτηση που αφορούσε την καλλιέργεια της τρούφας, τα τρουφόσκυλα μα και το φυσικό περιβάλλον.
Οι κτηνιατροι μας, ο Μάρκος και η Ασημίνα ήταν μαζί μας και προσφέρθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τους μικρούς μας φίλους, τους σκύλους και στο τέλος του προγράμματος ο Δαμιανός και η Ευαγγελία έδωσαν σε όλους φρούτα βιολογικά για το ταξίδι της επιστροφής. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στιην διημερίδα μας ήταν 15, διότι έτσι αποφασίστηκε από τους διοργανωτές, λόγο δυσκολίας των φυσικών βιοτόπων υπολογίζοντας πάντα τη δική τους ασφάλεια.
Αναγκαστήκαμε να αφήσουμε εκτός σεμιναρίου κάποιους άλλους μα υποσχόμαστε πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί κάτι παρόμοιο όπου αυτοί θα έχουν προτεραιότητα. Εδώ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στις ερχόμενες εκδηλώσεις μας του Φθινοπώρου και του Χειμώνα τα άτομα που θα συμμετέχουν δεν θα ξεπερνούν κάθε φορά τα 15, διότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι διαφορετικές και οι βιότοποι δύσβατοι . Σας ευχαριστούμε που είσασταν μαζί μας και χαρήκαμε ιδιαίτερα που αναχωρήσατε έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις . Όπως από όλους σας ειπώθηκε καλύψαμε απόλυτα και έγκυρα, κάθε άπορια, ή προβληματισμό. Είσασταν καταπληκτικοί και σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα!