Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών


-         Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες

Την Τετάρτη 4 Απριλίου η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου μετά την έντονη ανησυχία που εξέφρασαν πολλοί παραγωγοί αναφορικά με την έγκαιρη επιστροφή του ΦΠΑ, προχώρησε σε συνάντηση με τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κα Μίχου τόνισε στον Υπουργό την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της γραφειοκρατικής διαδικασίας έτσι ώστε να γίνουν οι πληρωμές πριν το Πάσχα.
Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε την Βουλευτή ότι ήδη από 30-3-2012 έχει αποσταλεί η σχετική εγκύκλιος στις ΔΟΥ όλης της χώρας και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεκινήσουν οι πληρωμές στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.
Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα παίξουν:
1)      η έγκαιρη κατάθεση των δικαιολογητικών από τους συνεταιρισμούς ή τα φυσικά πρόσωπα ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και
2)      ο βαθμός ετοιμότητας της κάθε ΔΟΥ.
Για τον λόγο αυτό θα αποσταλεί άμεσα απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών στην οποία θα αναφέρεται ότι το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών θα αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για τις αρμόδιες εφορείες.
Επίσης, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το ποσό που αφορά την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες έχει εγγραφεί κανονικά στον Προϋπολογισμό του 2012.