Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Γνωρίστε καλύτερα τον Γιάννη Μαλτζάρη


Νέος σε ηλικία αλλά με  πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γιάννης Μαλτζάρης. Από τα σχολικά χρόνια ακόμη, συμμετέχοντας στο 15μελες Συμβούλιο του τότε Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης, έδινε μαζί με τους συμμαθητές του «μάχες»  για μια καλύτερη παιδεία, «μάχες» που συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Α-ΤΕΙ Λάρισας, αλλά και στη μέχρι τώρα πορεία του. Ο Γιάννης Μαλτζάρης  γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 7 Οκτωβρίου του 1976, γονείς του είναι ο Θανάσης Μαλτζάρης και η Παρθενόπη Μαλτζάρη – Τερζοπούλου.  Είναι παντρεμένος με την Άντζελα Παρασκευοπούλου και έχουν μια κόρη την Άννα, ενώ σε λίγες μέρες περιμένουν το δεύτερό τους παιδί.

Πολιτική & Κοινωνική Δράση
Η πολιτική και κοινωνική δράση του Γιάννη Μαλτζάρη ξεκινά από πολύ νωρίς, όταν το 1998 εκλέγεται στο Κεντρικό Συμβούλιο της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδος (ΕΣΣΕ), συμμετέχοντας ως φοιτητής και μέλος της ΠΑΣΠ. Ένα χρόνο αργότερα, το 1999,  οι συμφοιτητές του τον εκλέγουν Γραμματέα της ΠΑΣΠ στο Α-ΤΕΙ Λάρισας, όπου σπούδαζε  στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων, θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 2001.
            Με την ολοκλήρωση των σπουδών και την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ο Γιάννης Μαλτζάρης επιστρέφει στην Κατερίνη, συμμετέχοντας ενεργά στην τοπική κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, από το 2005 έως το 2008 διετέλεσε Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κατερίνης και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας, αρμόδιος για θέματα Τύπου.  Το 2008 Εκλέγεται Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε πριν από μερικές ημέρες, ώστε να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαίου.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ο Γιάννης Μαλτζάρης στις πρώτες «Καλλικρατικές» δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, με το Συνδυασμό «Κατερίνη 2010: Νέος Δήμος – Νέες Δυνατότητες». Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, ενώ συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης.


Σπουδές &  Επαγγελματική δραστηριότητα

 Το 1996  εισάγεται στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Α- ΤΕΙ Λάρισας. Από το 2003 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στο Α – ΤΕΙ Λάρισας, στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων, συμμετέχοντας σε Επιστημονικές   Έρευνες  που έχουν σχέση με την εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά και οι συζητήσεις με φίλους για διάφορα θέματα.