Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δήλωση του Υποψηφίου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ξενοφώντος Μπαραλιάκου


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ξέρετε καλά, το ζείτε όπως και εγώ, ότι βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Η Ελλάδα μας προσπαθεί να κατανοήσει τι συμβαίνει, και να μαζέψει τα συντρίμμια τα απομείναντα, ώστε να περισώσει την συνοχή του κοινωνικού ιστού της. Η παραγωγική μηχανή έχει σταματήσει. Η κατάθλιψη και η οργή είναι παγιωμένες καταστάσεις.
Tο κυρίαρχο ερώτημα είναι: θα αφήσουμε την απαισιοδοξία, την απόγνωση και τον δίκαιο θυμό που έχουμε να μας φέρουν σε κατάσταση απάθειας, μοιρολατρίας και τελικά στην καταστροφή, Εθνική και οικογενειακή; Όχι χίλιες φορές. Αντίθετα θα τα μετατρέψουμε αυτά τα αρνητικά σε δημιουργικότητα. Θα ξαναρχίσουμε να οικοδομούμε τη νέα σύγχρονη Ελλάδα.
Αυτά τα 15 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, με εξειδίκευση στα οικονομικά, διαπίστωσα, πως ο τόπος μας, η Πιερία, παρόλο που πάσχει μόνιμα από έλλειψη οράματος και στρατηγικού σχεδιασμού, και που αδικήθηκε από τις ίδιες τις επιλογές της, έχει μια ανεξάντλητη πηγή που παράγει πλούτο. Τους ίδιους τους ανθρώπους της. Αυτή η σιωπηλή δύναμη, εργάζεται με συνέπεια, με εντιμότητα, και με πολύ μόχθο προσπαθεί να ζήσει την οικογένεια της αξιοπρεπώς και να δώσει καλύτερες προϋποθέσεις ζωής στα παιδιά της και στην κοινωνία. Από αυτή την ομάδα ανθρώπων προέρχομαι. Αυτή την σιωπηλή δύναμη θέλω να υπηρετήσω.
Η Πιερία μας, ένας αποδεδειγμένα ευλογημένος τόπος, δυστυχώς αδικήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Χρειάζεται άμεσα, ένα κεντρικό σχέδιο αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και να το βάλουμε σε εφαρμογή. Ένα τέτοιο σχέδιο ετοίμασα ήδη με τους συνεργάτες μου.
Χρειάζεται επίσης να δώσουμε  στην Πιερία τη δυνατότητα να δει με αισιοδοξία το μέλλον. Είναι απόλυτη ανάγκη για αποφάσεις. Και ενεργητική συμμετοχή όλων μας.
Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά που με εμπιστεύτηκε και με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της Πιερίας. Υπόσχομαι ότι θα είμαι αντάξιος των περιστάσεων και των προσδοκιών.

Μπαραλιάκος Ε. Ξενοφών