Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Επέστρεψαν από το Πήλιο οι μικροί καλαθοσφαιριστές των ακαδημιών του Πιερικού Αρχελάου


Ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι επέστρεψαν από την Πορταριά του Πηλίου οι νεαροί καλαθοσφαιριστές των ακαδημιών του Πιερικού Αρχελάου. Εκεί συμμετείχαν στο τουρνουά «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2012».
Οι γεννημένοι το 1999 αναδείχθηκαν πρωταθλητές, οι του 2000 πήραν την τρίτη θέση και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) ανακηρύχθηκε ο Πρόδρομος Ζησόπουλος.
Οι πρωταθλητές κέρδισαν στον τελικό αγώνα, ένα συναρπαστικό παιχνίδι, τον Ίκαρο Καλλιθέας στην παράταση για έναν πόντο. Οι αντίπαλοι ήταν μπροστά με ένα καλάθι και στην τελευταία επίθεση ο Ζησόπουλος πέτυχε καλάθι και κέρδισε φάουλ, οδηγώντας έτσι την ομάδα της Κατερίνης στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου.
Τα αποτελέσματα αγώνων:
1999
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ -ΠΑΟΚ 42 - 32
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ -ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 67 -16
(ΤΕΛΙΚΟΣ) ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ -ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 36 -35
2000
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΙΚΑΡΟΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 17 -52
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΠΑΟΚ 29 -41
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 20 -17
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΝΑΛΗΨΗ ΒΟΛΟΥ 39 -13
Τέλος, ο προπονητής των ομάδων Γιάννης Δαμαλής, για την αποστολή και τη διοργάνωση δήλωσε: «"Συγχαρητήρια στα παιδιά. Δύο τμήματα της ακαδημίας μας εκπροσώπησαν επάξια το σύλλογο σε ένα τόσο μεγάλης δυναμικότητας τουρνουά. Στον τελικό αντιμετωπίσαμε μία από τις πιο δυνατές και οργανωμένες ακαδημίες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συγχαρητήρια στον Ίκαρο γιατί αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς. Ήταν μεγάλης σημασίας και μόνο η συμμετοχή της ακαδημίας μας σε ένα τέτοιο τουρνουά, καθώς το αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικά γι αυτές τις ηλικίες στην περιοχή μας δεν προβλέπει ούτε καν έναν αγώνα. Την στιγμή που στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε άλλες περιοχές τα παιδιά αυτά αγωνίζονται σε πρωτάθλημα και τα δικά μας είναι αναγκασμένα να κάνουν μόνο προπόνηση και όταν μπορούμε φιλικά παιχνίδια. Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τους διοργανωτές για άλλη


μία φορά, Μπουντούρη Νικόλαο, Κατσάλη Νικόλαο και Καραδανά Ευρυπίδη για την άψογη φιλοξενία τους. Σε ό τι τους χρειαστήκαμε ήταν δίπλα μας!".