Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συνάντηση του υποψηφίου Βουλευτή Πιερίας «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κ. Μυστρίδη Ανέστη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης


Συνάντηση με τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης είχε ο υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μυστρίδης Ανέστης κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι έμποροι της πόλης μας καθώς και για τα προβλήματα που συνεχίζει να προκαλεί η κρίση στην περιοχή μας με την πτώση της τουριστικής κίνησης και τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων.
Τόσο από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ρέχα όσο και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των δύο κλάδων που πλήττονται περισσότερο από την διεθνή οικονομική κρίση : τον τουρισμό και το εμπόριο, καταθέτοντας παράλληλα τις παρακάτω προτάσεις προκειμένου να μπορέσουμε να εξέλθουμε από την κρίση και να αναδείξουμε την αναπτυξιακή πολιτική που χρειάζεται η χώρα και η οικονομία μας.
Ειδικότερα, άμεσα πρέπει να ληφθούν οι εξής αποφάσεις :
·   Μείωση των βασικών φορολογικών συντελεστών σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις (είτε είναι ατομικές είτε σε εταιρική μορφή).
·   Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15 % για όλα τα είδη και υπηρεσίες και στο 8 % για τα είδη πρώτης ανάγκης.
·   Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης και γενικότερα της εξορθολογικής φορολόγησης που υπάρχει καθώς τα δεδομένα των προηγούμενων ετών σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν σήμερα.
·   Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στα Ταμεία του Ο.Α.Ε.Ε. και του Ι.Κ.Α. προκειμένου να μπορέσουν περισσότεροι συνάδελφοί μας να καταβάλλουν έγκαιρα τις εισφορές τους.
·   Εξαίρεση της Α’ κατοικίας από οποιαδήποτε επιβάρυνση επιπρόσθετων φόρων όπως είναι το «χαράτσι» της ΔΕΗ.
·   Παράταση τουλάχιστον κατά 2 χρόνια της απαγόρευσης κατάσχεσης της Α’ κατοικίας από τις Τράπεζες και των πλειστηριασμών.
·   Πλήρη αναθεώρηση των όρων ένταξης στον Τειρεσία για ποσά από 5.000,00 με 6.000,00 Ευρώ και πάνω.
·   «Κούρεμα» όλων των στεγαστικών δανείων που αφορούν την Α’ κατοικία με ποσοστό κατά 50 % και μέχρι του ποσού των 200.000,00 Ευρώ.
·   «Κούρεμα» των επιχειρηματικών δανείων κατά ποσοστό 30 % για ποσά έως 200.000,00 Ευρώ, κατά 20 % για ποσά έως 500.000,00 Ευρώ και κατά 10 % για τα ποσά άνω του ορίου αυτού με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου.
·   Ένταξη του εμπορίου στο ΕΣΠΑ με την άμεση επιδότηση πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και ενεργοποίησή του για την απορρόφηση κονδυλίων ακόμη και νέων επιχειρηματικών ή αγροτικών δράσεων.
·   Κατάργηση διατάξεων επιβολής ποινικών κυρώσεων και διώξεων σε όσους εμπόρους και επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές  τουλάχιστον για 2 έτη.
·   Διατήρηση της κάλυψης από τον Ο.Α.Ε.Ε. έως 5 έτη ανεξαρτήτως ή όχι πληρωμής των εισφορών από τους ασφαλισμένους και χωρίς την επιβολή προστίμου.
·   Υιοθέτηση προγράμματος επιδότησης της υφιστάμενης απασχόλησης (διατήρηση θέσεων εργασίας) καθώς και δημιουργίας νέων θέσεων, για τουλάχιστον 3 χρόνια, μέσω φορολογικών και ασφαλιστικών κινήτρων.
·   Χωροταξικός σχεδιασμός της εμπορικής δραστηριότητας.
·   Καταπολέμηση του διασυνοριακού παραεμπορίου και αποτελεσματική αντιμετώπισή του με τη θέσπιση αυστηρότερου θεσμικού πλαισίου, άμεσης καταστροφής των εμπορευμάτων και άμεσης απέλασης των παρανομούντων αλλοδαπών.
·   Επαναδιαπραγμάτευση όρων συνθήκης Δουβλίνου για το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας μας και επιστροφή των αλλοδαπών στη χώρα καταγωγής τους.
Σε τοπικό επίπεδο, οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης οι οποίες τέθηκαν στον υποψήφιο Βουλευτή Πιερίας κ. Μυστρίδη αφορούν την εκμετάλλευση της γεωγραφικής θέσης του Νομού μας είτε με την αξιοποίηση του Ολύμπου, την ίδρυση θεματικού πάρκου στους πρόποδες του μυθικού Βουνού με την παράλληλη αύξηση του ορειβατικού τουρισμού, την κατασκευή τουλάχιστον 2 μαρίνων υποδοχής τουριστικών πλοιαρίων μικρού και μεσαίου μεγέθους και την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Χαλκιδική και τις Σποράδες. Ο Νομός μας διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να απευθυνθεί σε όλες τις κατηγορίες και είδη τουρισμού, αρκεί να τα αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο κ. Μυστρίδης συμφώνησε με όλα τα παραπάνω και πρόσθεσε πως είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των μικρών επιχειρήσεων είτε με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε με ειδικά μέτρα. Δήλωσε ότι επιζητά την άμεση συνεργασία με τις παραγωγικές τάξεις και τον Εμπορικό Σύλλογο και από όποια θέση και εάν εκλεγεί, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της πόλης μας. Στην Εθνική Αντιπρόταση, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπογράμμισε ο κ. Μυστρίδης  υπάρχουν προτάσεις που θα οδηγήσουν στην άμεση επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου ευχαρίστησαν τον κ. Μυστρίδη για τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Συλλόγου και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην εκλογική του αναμέτρηση.