Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δήλωση Ηλία Τσιτλακίδη για τις εκλογές


Σε αυτή τη χρονική συγκυρία,η διεξαγωγή των εκλογών δεν είναι αυτό που χρειάζονταν οι πολίτες.Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε ότι είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε περίπου τέσσερα χρόνια.
Αυτό που θα χρειαζόταν είναι η περιγραφή του τρόπου επούλωσης των πληγμάτων που έχουν υποστεί καθώς και η χάραξη σαφούς αναπτυξιακής πολιτικής,που θα οδηγεί στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επούλωση αυτών.Αναπτυξιακής πολιτικής που θα αυξάνει το εισόδημα της χώρας, μέσα από την γρηγορότερη παραγωγή πλούτου,που θα επενδύει στην ποιότητα και όχι στην απαξίωση του δυναμικού της χώρας.
Πολιτική που από την άλλη θα περιορίζει τη σπατάλη του δημοσίου πλούτου ασκώντας πραγματικό έλεγχο για το πού πηγαίνει κάθε ευρώ που αποδίδει ως φόρο ο πολίτης.Θα περιορίζει τη βουλιμία των οργανωμένων συμφερόντων των λίγων που κατατρώνε το συντριπτικό ποσοστό αυτού του πλούτου,σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών .
Θα χρειαζόταν ακόμη η αλλαγή του εκλογικού νόμου,που θα διασφάλιζε τον περιορισμό επηρεασμού των πολιτικών αποφάσεων από οργανωμένα συμφέροντα, την εκλογή των ικανότερων καθώς και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή των βουλευτών και όλων των αιρετών εκπροσώπων.
Το 2009 είχαμε ένα ολοκληρωμένο όραμα για την πατρίδα,το οποίο πιστεύαμε ότι θα μας οδηγούσε σε μια δικαιότερη και καλύτερη κοινωνία για όλους.Το υποστηρίξαμε με ειλικρίνεια και πάθος.
Σήμερα πιστεύω ότι είναι ανάγκη περισσότερο να “ακούσουμε” τι έχει να μας πει ο κάθε πολίτης.
Θα παραμείνω στην πολιτική και στους κοινωνικούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον για την Πιερία.
Δεν θα κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Ευχαριστώ όλους εκείνους που προσέφεραν την άποψή τους,την υποστήριξη και τη θετική τους γνώμη.