Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εντυπωσιάστηκε από τα τοπία και την ιστορία της Πιερίας το διπλωματικό σώμα της Ν. Αφρικής



Στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Δίου καθώς και στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου ξεναγήθηκαν ο Πρέσβης της Ν. Αφρικής Sr. Makgetla, ο σύμβουλος της Πρεσβείας κ. J. Oberholzer και ο υπεύθυνος του εμπορικού γραφείου της πρεσβείας κ. Αντώνης Μαυρίδης, το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην Πιερία κατόπιν πρόσκλησης του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Η πανεπιστημιακός κα Ιατρού ξενάγησε την αποστολή της Ν. Αφρικής στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία και σημαντικότητα του τόπου. Στη συνέχεια, η αποστολή ξεναγήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου όπου  τους υποδέχθηκαν ο Δημαρχεύων Δίου – Ολύμπου κ. Γιώργος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου κ. Νίκος Βλαχόπουλος. Την αποστολή συνόδευαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παύλος Μπατάλας και το μέλος του ΔΣ – πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών κα Χάϊδω Παπαχατζή, ο ειδικός σύμβουλος του ΕΒΕ Πιερίας κ. Νικόλαος Χουσουρίδης και η προϊσταμένη της Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π. κα Μάχη Κολοκάτση.

Ο Πρέσβης της Ν. Αφρικής δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές και την πλούσια ιστορία της Πιερίας, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι «η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου να προσκαλέσει στην Πιερία Πρεσβευτικές Αρχές στοχεύει αφενός στην ανάπτυξη φιλικών και εμπορικών σχέσεων και αφετέρου στην τουριστική ανάδειξη και προβολή της Πιερίας».