Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Μουσική Παράσταση από το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου


67Χριστουγεννιάτικη Μουσική παράσταση με τίτλο «Η Αναγέννηση του  Ανθρώπου» διοργανώνει, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 20:30 το βράδυ, στο πολιτιστικό κέντρο της Μεθώνης, το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού.  Η μουσική παράσταση οργανώθηκε από την ομάδα κρουστών Αιγινίου, με την ευγενική συμμετοχή της παιδικής χορωδίας και ενηλίκων δημοτικής ενότητας Αιγινίου, και με την αφιλοκερδή συμμετοχή  των σολίστ Φρανσουάζ Βινάντ και Χρήστου Λ. Αγγουριδάκη.
Οι μουσικοί πλαισιωμένοι από αφηγηματικό λόγο, θα παρουσιάσουν πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, με θέμα τη δημιουργία του σύμπαντος. Παράλληλα με τη βοήθεια προβολέα θα τεκμηριώνεται η πραγματική αρμονική μουσική που παράγουν οι πλανήτες όπως καταγράφηκε από τη ΝΑΣΑ. Συγχρόνως το μέλος των κρουστών Μανώλης Κορνελάκης θα ψάλει και θα απαγέλλει χωρία της Αγίας Γραφής  με θέμα τη γέννηση του Χριστού. Μέσα στα κείμενα που θα διαβαστούν  από τη Λεμονιά Μαργαρίτη υπάρχουν  ποιήματα των ποιητών μας, Σεφέρη, Ελύτη, Βάρναλη, Καρυωτάκη, Καβάφη, Λειβαδίτη Κακαλίδη και ακούγεται η φωνή του Γιάννη Ρίτσου.
120
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε ένα βομβαρδισμό καινούριων πληροφοριών και αλλαγών στην πολιτική, στη διοίκηση, στην κοινωνία, στην καθημερινή μας ζωή. Ο κόσμος αλλάζει. Όμως εμείς έχουμε την υποχρέωση να κρατήσουμε κάποιες σταθερές ως οδηγούς στη νέα πορεία που αρχίζουμε να σχεδιάζουμε. Ο πολιτισμός, οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις, η τέχνη γενικότερα, ίσως μπορεί να μας εμπνεύσει και να μας επαναφέρει σε μια νέα ηθική πρόταση ενάντια στην κρίση και τα υποφαινόμενα αδιέξοδα. Στη νέα εποχή δεν μπορεί να συνεχίσουμε να είμαστε στο εγώ, αλλά να ανήκουμε στο εμείς. Δεν μπορούμε να επιμείνουμε στο έχω, αλλά στο είμαι.  Η ατομικότητα να γίνει συλλογικότητα.. Με αυτή την ευχή, σας προσκαλούμε στη μουσική παράσταση  «Η Ανα-γέννηση του Ανθρώπου» που οργανώνει ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού στο πνευματικό κέντρο Μεθώνης το Σάββατο 22/12/2012», τόνισε αναφερόμενος στην εκδήλωση του Μοσυικού Εργαστηρίου Κρουστών Αιγινίου ο  Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος.
Το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου

«Έχουμε την ελπίδα και την πίστη ότι η κρίση ιδεών και αξιών θα μας αφυπνίσει και θα διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει μέσα στον κόσμο αλλά και ευρύτερα μέσα στο σύμπαν.  Γι αυτό πρέπει να επιδιώξουμε ώστε να μη πεθάνει ο Θεός μέσα σε κανένα συνάνθρωπό μας.  Η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αγάπη θα ξαναγεννήσουν το Χριστό μέσα στον καθένα μας.
Το 2013 ας είναι η αρχή ενός νέου πολιτισμικού ρεύματος, το οποίο θα αναδείξει ότι μόνο η θετική ενέργεια των ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο κόσμο. Ένα κόσμο ο οποίος δε θα τοποθετεί πια την ύλη πάνω από το πνεύμα, κι έτσι από αύριο όλα θα είναι πιο φωτεινά», ανέφερε η Διοίκηση του Μουσικού Εργαστηρίου Κρουστών Αιγινίου, ευχαριστώντας παράλληλα  το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και φίλων  της μουσικής σχολής Αιγινίου για την συνδιοργάνωση, τη χορωδία δημοτικής ενότητας Αιγινίου και το Μιχάλη Καρυοφυλλίδη, το Μανώλη Κορνελάκη και τέλος ευχαριστούμε τον Γιώργο Κουμανδέρη, Ισιδώρα Μπατζακίδου, Πέτρο Τερζή και Μιχάλη Καρυδιά για τη βοήθεια στα σκηνικά