Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«Η χρήση του Διαδικτύου στη λειτουργία της μικρής επιχείρησης»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 από την Σχολή Επιμελητηρίου Πιερίας ένας ακόμη κύκλος σεμιναρίου, με θέμα «Η χρήση του Διαδικτύου στη λειτουργία της μικρής επιχείρησης». Χαρακτηριστική καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν η μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιώνπου ενδιαφέρονται για την εξοικείωση τους με το χώρο του Διαδικτύου και την ηλεκτρονική τους κατάρτιση. Το σεμινάριο, διάρκειας 36 ωρών, είχε ξεκινήσει ένα σχεδόν μήνα πριν, στις 7 Νοεμβρίου, ήταν δωρεάν και πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με βασικό στόχο την κατάρτιση των επιχειρηματιών του νομού γύρω από υπηρεσίες που προσφέρει το Διαδίκτυο και οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν και να βελτιώσουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους.
Στο συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στηνηλεκτρονική διακυβέρνηση, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-banking), στις κυβερνητικές δικτυακές πύλες και στο σύστημα TAXISnet. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών στο ΙΚΑ και το πρόγραμμα αναζήτησης εργαζομένων στονΟΑΕΔ. Υπεύθυνοι καθηγητές του σεμιναρίου ήταν οι καθηγητές Χρήστος Χατζηχρήστος και Πέτρος Τσίντζος. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου κοντά στους επιχειρηματίες ήταν και ο κ. Χαράλαμπος Τασχουνίδης, υπεύθυνος λειτουργίας της Επιμελητηριακής Σχολής και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών σχετικά με τα σεμινάρια της Σχολής του Επιμελητηρίου εξακολουθεί να είναι μεγάλο. Στο πλαίσιο αυτό είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου 2013 ένας ακόμη κύκλος με θέμα «Εντοπισμός Επιχειρηματικών Ευκαιριών», διάρκειας 36 ωρών. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη τις απογευματινές ώρες.
Για πληροφορίες  και αιτήσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Πιερίας, αρμ. υπάλληλος κ. Κολοκάτση Ανδρομάχη, τηλ. 2351047263, 2351023211, φαξ 23510 47267 ή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Πιερίαςwww.champier.gr και στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Κωλέττη 24, 54627, Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310545967, φαξ 2310546275 ή στην ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ