Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Καταβολή επιδοτήσεων 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες


Την πίστωση στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων του ποσού του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης «να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα χρήματα του ΕΛΓΑ να πάνε σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών».
Ανέφερε, επίσης, ότι το υπουργείο έχει την εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις σε μεταποίηση και εξαγωγές, προσθέτοντας ότι -όπως ενημερώθηκε- περισσότερες από 300 επιχειρήσεις δημιουργούνται ή επεκτείνονται.
Πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για τη νέα κοινή αγροτική πολιτική για περισσότερα κονδύλια και με έμφαση στους νέους αγρότες, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Για την ενιαία ενίσχυση του 2012, σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό ήταν 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες, εξ ολοκλήρου τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ, να καταβληθεί τον Οκτώβριο το 50% της ενίσχυσης ως προκαταβολή.
Έτσι στις 20 Οκτωβρίου, είχε πιστωθεί σε 680.000 δικαιούχους το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr