Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Οι «Αλληλέγγυοι»: 30 τόνους τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε 225 οικογένειες της Πιερίας


Οι  «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ξεκίνησαν ακριβώς πριν ένα χρόνο. Απώτερος σκοπός της ομάδας και των δράσεών της  είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων επιβίωσης σημαντικού αριθμού κατοίκων του νομού Πιερίας. Ειδικότερα, άτομα και οικογένειες που μαστίζονται από ανεργία, οικονομική δυσπραγία και προβλήματα υγείας, έχουν τη δυνατότητα μέσα από το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” να καλύπτουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσής τους, προμηθευόμενοι  εντελώς δωρεάν, είδη διατροφής, ρουχισμού και φαρμακευτικού υλικού .
Στους τελευταίους 12 μήνες η ομάδα των “Αλληλέγγυων” διέθεσε περισσότερους από 30 τόνους τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε 225 οικογένειες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 300 νέες αιτήσεις οικογενειών που ζητούν τη στήριξη τη; ομάδας. Ολες οι αιτήσεις αξιολογούνται από μία 4μελή ομάδα έμπειρων Κοινωνικών Λειτουργών.
Οι στόχοι των “Αλληλέγγυων” είναι
  • συλλογή βασικών τροφίμων και η δημιουργία οικογενειακών πακέτων, τα οποία διατίθενται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Ν. Πιερίας.
  • Η συλλογή φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού
  • Η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής των «Γιατρών του Κόσμου» στην Κατερίνη, η οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα στελεχωθεί και από γιατρούς της τοπικής κοινωνίας.